Mii de persoane au ieşit în stradă, în Franţa, în semn de omagiu faţă de victimele atacurilor teroriste

Publicat: Sâmbătă, 10 Ianuarie 2015 15:36 // Actualizat: Sâmbătă, 10 Ianuarie 2015 21:14 // Sursa: romaniatv.net

ATENTATE FRANŢA. Aproape 230.000 de persoane au ieșit, sâmbătă, în stradă în mai multe orașe de provincie din Franța în semn de omagiu pentru cele 17 victime ale atacurilor care au îndoliat Franța în ultimele zile, informează surse din poliție citate de AFP.

ATENTATE FRANŢA. Manifestațiile au loc în ajunul unui marș de mare amploare prevăzut să aibă loc la Paris, cu participarea președintelui François Hollande și a numeroși lideri străini.

Adunarea cea mai amplă a avut loc la Toulouse (sud-est), unde peste 80.000 de persoane au defilat într-un cortegiu tăcut, tăcere întreruptă uneori de salve de aplauze. "Je suis Charlie", "Sunt împotriva rasismului", "Sunt pentru laicitate", sunt alte mesaje afișate de manifestanți în orașul îndoliat în urmă cu aproape trei ani de cele șapte crime comise de islamistul radical Mohamed Merah.

La Nantes, în vestul țării, cel puțin 30.000 de persoane au defilat afișând o banderolă cu mesajul "Să trăim împreună, liberi, egali și solidari".

ATENTATE FRANŢA La Pau, în sud-vestul țării, cel puțin 30.000 de persoane, potrivit poliției, s-au adunat pentru un marș al tăcerii. "Este o formidabilă mișcare populară. Este frumoasă, semnificativă și foarte prețioasă", a declarat primarul de centru François Bayrou, potrivit Agerpres.

Marșul s-a derulat de-a lungul centrului orașului, coloana având în frunte o mare banderolă cu mesajul "Nous sommes tous Charlie" ținută de liceeni. La rândul ei, primăria a organizat "un picnic al fraternității și al comuniunii culturilor".

ATENTATE FRANŢA. La Orleans, în centrul țării, peste 22.000 de persoane, au defilat în semn de omagiu față de victimele atentatului de la redacția Charlie Hebdo, soldat cu 12 morți, dintre care șapte ziariști, a indicat poliția. Mai multe personalități politice locale au fost prezente la eveniment, unde pe o banderolă uriașă se putea citi mesajul "Je Tu Il Elle, nous sommes tous Charlie" (Eu, tu, el, ea, suntem cu toții Charlie).

ATENTATE FRANŢA. La Nice, în sud-est, se estimează că au participat la manifestație cel puțin 23.000 de manifestanți, conform poliției. Manifestația a fost una de amploare în orașul de 350.000 de locuitori. În tăcere, fără discursuri, marșul s-a derulat pe o distanță de circa 1 km, luând sfârșit în fața unui monument dedicat victimelor unde a fost depusă o coroană de flori, în prezența reprezentanților religioși din toate confesiunile.

ATENTATE FRANŢA. Aceste manifestații au loc în ajunul unei mari adunări populare prevăzută să aibă loc duminică la Paris, la care va participa președintele Franței, François Hollande, și numeroși lideri străini, printre care și șeful statului român, Klaus Iohannis. "Va fi o manifestație incredibilă, care trebuie să fie puternică, demnă, care trebuie să arate puterea și demnitatea poporului francez, care își va striga dragostea pentru libertate și toleranță. Veniți în număr mare", a declarat prim-ministrul Manuel Valls.

La finalul unei reuniuni de criză de sâmbătă, guvernul francez a anunțat întărirea securității la Paris și în împrejurimi, deja în alertă maximă din cauza riscului terorist. Executivul de la Paris a promis că vor fi luate toate măsurile pentru a asigura buna derulare a marșului la care sunt așteptate peste un milion de persoane.

Citeşte şi: MESAJUL lui Klaus Iohannis înaintea participării la "Marşul solidarităţii" de la Paris

loading...
4 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
11 ian 16:10
...și antisemitismul care a condus la alte crime într-un magazin evreiesc din Paris“, menționa șeful statului. Manifestații de acest gen au avut loc și sâmbătă, în mai multe orașe din Franța, unde s-au adunat, potrivit autorităților, citate de AFP, peste 200.000 de persoane....
10 ian 18:00
...provincie, în semn de omagiu față de cele 17 victime ale atacurilor care au îndoliat Franța în ultimele zile. Citește mai departe…

...
10 ian 15:56
... .recentcomments a{display:inline !important;padding:0 !important;margin:0 !important;}

...
10 ian 15:54
...în mai multe orașe din provincie, în semn de omagiu față de cele 17 victime ale atacurilor care …read more ...
1
EUR
4.8336
RON
05 Aug
noapte 17 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H