Mii de persoane au participat la mitingurile USL organizate în ţară VIDEO

Peste 5.000 de persoane au participat, vineri seară, la mitingurile USL pentru demiterea lui Traian Băsescu, organizate în Arad, Alba Iulia, Bistriţa şi Vâlcea.

RomaniaTV.net
27 iul. 2012, 18:58
Mii de persoane au participat la mitingurile USL organizate în ţară VIDEO

Aproximativ 1.500 de persoane au participat, vineri seară, în Piaţa Avram Iancu din Arad, la un miting USL pentru demiterea lui Traian Băsescu, printre liderii politici prezenţi aflându-se Călin Popescu Tăriceanu, Varujan Vosganian şi Liviu Pop.

„Am văzut cu toţii diferenţa dintre vorbe şi fapte la Băsescu, care îşi schimbă părerea de la prânz până seara. A ajuns să ne dea liberalilor lecţie despre democraţie, aşa cum nu mi-am imaginat niciodată că tocmai de la domnul Băsescu voi lua aceste lecţii. La alegerile locale a fost clar un vot de penalizare, pentru că românii doresc o schimbare”, s-a adresat Călin Popescu Tăriceanu celor prezenţi.

Participanţii la miting au purtat tricouri şi şepci imprimate cu „Da la referendum” şi pancarte cu mesaje precum „Au trecut cinci minute! Demisia!”, „Dă-l afară pe Băsescu” sau „Falcă: Adio, naşule!”.

Peste 2.000 de persoane au participat, vineri seară, la un miting organizat de USL Bistriţa-Năsăud pe pietonalul din centrul Bistriţei, în timp ce la Alba Iulia peste 1.000 de membri şi simpatizanţi ai USL au mărşăluit pe străzile oraşului, îndemnând oamenii să voteze pentru demiterea lui Traian Băsescu

În cadrul evenimentului, Romică Ţociu şi Cornel Palade au prezentat momente umoristice, urmând să aibă loc concerte susţinute de formaţia bistriţeană Incognito şi Loredana împreună cu trupa sa.

Participanţii la marşul din Alba Iulia au purtat pancarte cu mesaje împotriva lui Traian Băsescu sau prin care cer demiterea acestuia, iar în faţă un grup de tineri duc un banner pe care scrie „Români, hai la referendum! Băsescu, hai, la revedere!”. Protestatarii au scandat lozinci precum „Jos Băsescu!”, „Alba Iulia, trezeşte-te!”, „Nu vă fie frică şi Băsescu pică!” sau „În 29 nu staţi acasă dacă vă pasă!”.

Printre participanţi s-au aflat şi preşedintele PNL Alba, deputatul Teodor Atanasiu, preşedintele PSD Alba, Ioan Dârzu, deputatul PNL Călin Potor sau vicepreşedintele Consiliului Judeţean Alba Florin Roman, care este şi vicepreşedinte al PNL Alba.

Circa 1.000 de persoane au participat, vineri seară, la Râmnicu Vâlcea, la un miting organizat de USL pentru demiterea lui Traian Băsescu.

În timpul manifestaţiei, un băiat de 12 ani care se afla cu tatăl său a leşinat, însă acesta şi-a revenit după ce a fost scos din mulţime. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vâlcea, la faţa locului a sosit o salvare a Serviciului Judeţean de Ambulanţă, dar nu a mai fost necesară intervenţia echipajului medical.

„La mitingul organizat de USL Vâlcea participă aproximativ 1.000 de oameni, manifestarea fiind autorizată pentru patru ore. În timpul manifestaţiei unui copil în vârstă de 12 ani i s-a făcut rău, la faţa locului a venit ambulanţa, dar nu a intervenit deoarece băiatul şi-a revenit după ce a fost stropit cu apă de către tatăl său, care ulterior şi-a luat copilul şi a plecat cu el spre casă. Alte incidente nu au existat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vâlcea, căpitan Cosmin Iordache.