Mii de persoane au participat la un miting pentru susţinerea familiei tradiţionale. Participanţii au cerut modificarea Constituţiei

Mii de persoane, credincioşi şi preoţi de toate confesiunile religioase, au participat, sâmbătă, la Oradea, la "o adunare publică” pentru susţinerea familiei tradiţionale. Participanţii s-au rugat împreună, au cântat cântece religioase şi au cerut organizarea unui referendum în acelaşi timp cu alegerile parlamentare din 11 decembrie ca să modifice Constituţia şi să specifice explicit că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între bărbat şi femeie, nu pe cea între soţi.
Filip Stan
22 oct. 2016, 11:41
Mii de persoane au participat la un miting pentru susţinerea familiei tradiţionale. Participanţii au cerut modificarea Constituţiei

Peste 1.000 de oameni s-au adunat sâmbătă, în jurul orei 11.00, în Piaţa Unirii, din Oradea, numărul participanţilor crescând pe parcursul manifestării la câteva mii, odată cu oprirea ploii.

Participanţii, printre care şi preoţi de diferite confesiuni religioase, s-au rugat împreună, au cântat cântece religioase şi au cerut respectarea „familiei tradiţionale româneşti, a familiei întemeiată pe cuvântul lui Dumnezeu şi care presupune un bărbat şi o femeie”.

Unii dintre participanţi au purtat steaguri tricolore, iar alţii au afişat pancarte cu mesaje precum: „Un strigăt firesc menit să protejeze firescul!”, „Susţinem familia întemeiată între un bărbat şi o femeie” sau „Milioane de români cer referendum pentru firesc”.

Mai mulţi părinţi şi-au adus copiii la miting spunând că aceştia pot fi doar „rodul unei familii tradiţionale, o familie bazată pe dragostea curată dintre un bărbat şi o femeie”, informează news.ro.

„Înainte de toate, această întâlnire este un act de mărturisire a credinţei noastre strămoşeşti, a valorilor tradiţionale. Este un act de unitate pentru că, dacă aţi privit în jur, aţi văzut oameni de diferite confesiuni religioase, de etnii diferite, dar care toţi au pe buze aceleaşi cuvinte: familie tradiţională. Am venit cu bucurie, am venit cu dragoste pentru că noi propovăduim credinţa creştină care este o credinţă a dragostei, a unităţii şi a iubirii”, a spus unul dintre preoţii prezenţi la întâlnire.

Citeşte şi SONDAJ. România, în pragul unui cutremur social: căsătoria între persoane de acelaşi sex. Sunteţi de acord sau nu?

Adunarea publică de la Oradea, aşa cum a fost numită de c[tre organizatori, a durat două ore, perioadă în care participanţii s-au rugat împreună, au cântat cântece religioase şi au cerut organizarea unui referendum în acelaşi timp cu alegerile parlamentare din 11 decembrie pentru modificarea Constituţiei şi precizarea explicit[ că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între bărbat şi femeie, nu pe cea între soţi.

Potrivit organizatorilor, Oradea a fost aleasă pentru această „adunare publică” deoarece „este un simbol pentru diversitatea mişcării pro-famile din România” datorită spiritualităţii şi identităţii sale multietice şi multiconfesionale având importante comunităţi protestante, evanghelice şi catolice.

„Dorim să cerem autorităţilor statului român ca odată cu alegerile parlamentare din 11 decembrie să se organizeze şi referendumul pentru modificarea articolului 48 din Constituţia României (…)Vrem respectarea familiei tradiţionale româneşti, a familiei întemeiate pe cuvântul lui Dumnezeu şi care presupune uniunea dintre bărbat şi o femeie”, a spus unul dintre cei care au transmis mesaje participanţilor de pe scena adunării publice.

Printre participanţii la adunarea pentru susţinerea familiei tradiţionale, desfăşurată sâmbătă la Oradea, s-au aflat şi lideri importanţi ai unor biserici precum Episcopul Ortodox al Oradiei PS Sofronie sau episcopul Diecezei Romano-Catolice de Oradea László Böcskei, dar şi familia Bodnariu, sosită la Oradea pentru a promova valorile familiei tradiţionale.

Adunarea publică de la Oradea a fost legală şi s-a încheiat în jurul orei 13,00 fără să existe incidente, oamenii încheind întâlnirea cu o rugăciune şi retrăgându-se din piaţă pe acordurile muzicii de fanfară.

Evenimentul a fost organizat de Coaliţia pentru Familie.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, întrebat ce părere are despre demersul Coaliţiei pentru Familie de modificare a Constituţiei în sensul definirii căsătoriei ca fiind exclusiv între o femeie şi un bărbat, că el este adeptul toleranţei şi consideră ca fiind „greşită” calea „fanatismului religios” şi a solicitărilor ultimative.

Şeful statului a declarat că societatea trebuie să revină la toleranţă şi la „acceptarea celuilalt”.

„Acceptarea celuilalt cu bune şi rele. Nu suntem toţi la fel. Nu toate grupurile etnice şi toate grupurile religioase sunt la fel. Este greşit să dăm ascultare sau să mergem pe calea fanatismului religios şi a solicitărilor ultimative. Eu nu cred în ele şi nu le sprijin”, a spus Iohannis, declarându-se „adeptul toleranţei”, încrederii şi deschiderii spre celălalt.

Patriarhia a replicat joi că demersul Coaliţiei pentru Familie nu reprezintă „o solicitare ultimativă” şi nu poate fi considerat o „cale a fanatismului religios” sau o dovadă de intoleranţă, ci o chemare firească la exprimarea democratică a voinţei cetăţenilor cu privire la una dintre valorile fundamentale ale societăţii, familia.

„Solicitarea are ca scop principal protejarea familiei, a părinţilor şi a copiilor, şi nu condamnarea altor persoane”, susţine Patriarhia.

Curtea Constituţională a avizat pozitiv, pe 20 iulie, iniţiativa de modificare a Constituţiei astfel încât să se stipuleze explicit că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între bărbat şi femeie, nu pe cea între soţi.

DailyBusiness
Prognoza meteo 1-6 mai. Temperaturile urcă spre 30°C, urmate de un val de furtuni și răcire brutală!
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
Anunț important pentru toți cei care au contract cu PPC, Hidroelectrica, E.ON sau Engie. Care este, de fapt, „prețul corect” care trebuie să apară pe facturile românilor după 1 iulie
Capital.ro
ITP anual pentru vehiculele mai vechi de 10 ani. Noi reguli UE. Nu ma treci inspecția tehnică periodică
Playtech.ro
Stațiunea superbă din Grecia cu ape turcoaz și liniște totală, la prețuri mai mici ca pe litoralul românesc
DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Adevarul
Care este adevărata relație a lui Simion cu Georgescu: „S-a debarasat deja de el”
wowbiz.ro
Anunț de ultimă oră despre fiul Ozanei Barabancea, internat la ATI după ce a făcut infarct la 24 de ani: „Acum...” 
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
Una caldă, alta rece de la ANM. Cum va fi vremea sâmbătă
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
kanald.ro
Încă trei zile libere pentru toti angajații, în luna iunie
Cancan.ro
A intrat cu Maserati în Loft! Dani Leș a revenit de 1 Mai la mare alături de iubita lui, cea mai tunată din România!
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Taxă pentru conducătorii auto în România. Șoferii, obligați să achite 2700 lei. Nu plătești, nu conduci
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
stirilekanald.ro
Lumea muzicii este în doliu! Îndrăgita artistă care a pierit la 66 de ani, după ce casa i-a fost cuprinsă de flăcări: „O forţă a naturii şi o apărătoare a drepturilor omului”
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Milioane de români primesc 292 de lei în data de 8 mai! Sumele de bani intră direct pe card sau ajung prin poștă
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
O stațiune emblemă a litoralului românesc este amenințată cu dispariția. Turiști, alungați de intervențiile ce ar fi trebuit să o pună în valoare