SONDAJ. România, în pragul unui cutremur social: căsătoria între persoane de acelaşi sex. Sunteţi de acord sau nu?

După dezbateri nesfârşite, petiţii şi liste de semnături, marşuri pro şi marşuri anti, România a ajuns în faţa unui prag pe care nu ştim cum îl va trece: legiferarea căsătoriei între persoane de acelaşi sex.

21 oct. 2016, 10:24
SONDAJ. România, în pragul unui cutremur social: căsătoria între persoane de acelaşi sex. Sunteţi de acord sau nu?

Coaliţia pentru Familie a strâns trei milioane de semnături pentru o iniţiativă de modificare a Constituţiei, astfel încât actul fundamental să confinţească definiţia căsătoriei ca fiind între bărbat şi femeie.

Relaţiile homosexuale nu sunt pedepsite de Codul Penal românesc (au fost până în anul 2000), iar acum reprezentanţii acestei minorităţi sexuale cer, ca şi alte ţări occidentale sau Statele Unite ale Americii, ca şi căsătoria între persoane de acelaşi sex să fie legală.

Curtea Constituţională a fost chemată de amebele tabere să se pronunţe în această chestiune. Constituţia nu interzice explicit căsătoria între persoane de acelaşi, în schimb Codul Civil o defineşte ca uniune între un bărbat şi o femeie. Declararea neconstituţională a acestui articol de Cod Civil echivalează practic cu legalizarea căsăstoriilor homosexuale.

Citeşte şi: Căsătoria între homosexuali şi consfinţirea prin Constituţie a formulei „soţ-soţie”, discutate miercuri la CCR