Mii de români îşi înmatriculează maşinile în Bulgaria. Autorităţile se plâng şi spun că nu au face

Mii de români continuă să-şi înmatriculeze maşinile în Bulgaria, în ciuda promisiunilor autorităţilor bulgare şi române de a restricţiona acest fenomen.

RomaniaTV.net
22 aug. 2012, 08:20
Mii de români îşi înmatriculează maşinile în Bulgaria. Autorităţile se plâng şi spun că nu au face

Autorităţile din Dobrich spun că sunt nevoite să lucreze la foc continuu pentru a face faţă numărului mare de cereri ale românilor care vor să-şi înmatriculeze maşinile în Bulgaria.

De asemenea, bulgarii spun că nu pot opri acest fenomen, atât timp cât legea o permite. Mai mult, vecinii de la sud de Dunăre se plâng că din cauza românilor trebuie să-şi ia câteva zile libere de la serviciu şi să stea la cozi ca să reuşească să înmatriculeze un autoturism.

Totuşi, există şi oportunişti. În oraşul Dobrich sunt bulgari care au înmatriculate pe numele lor sute de maşini. Pentru o maşină înmatriculată pe numele lui, un bulgar primeşte 25 de euro. 

Până la reducerea acestui fenomen, Poliţia Română îi are în vizor pe şoferii cu maşini înmatriculate în străinătate. Numai weekendul trecut, poliţiştii au dat peste 6.100 de sancţiuni după ce poliţiştii de la rutieră a verificat peste 16.000 de maşini.