Mii de şoferi, obligaţi de birocraţie să iasă din case în plină de pandemie de coronavirus. Ce acte trebuie să depună la stat

Zeci de mii de şoferi din România, aflaţi în evidenţe, sunt obligaţi să se prezinte lunar sau semestrial la sediile Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă pentru a dovedi dacă au încercat să se angajeze sau pentru a primi consiliere pentru angajare. Asta prevede Legea 76/2002 care nu a fost încă modificată, în ciuda decretării stării de urgenţă.

RomaniaTV.net
23 mart. 2020, 10:50
Mii de şoferi, obligaţi de birocraţie să iasă din case în plină de pandemie de coronavirus. Ce acte trebuie să depună la stat

G4Media scrie că măsura îi vizează pe cei aproape 60.000 de șomeri care primesc ajutor de șomaj și pe cei aproximativ 200.000 de șomeri care ajutoare sociale de la primării.

Guvernul nu a modificat încă legea 76/2002 care îi obligă să vină la sediile Agențiilor județene pentru ocuparea forței de muncă în fiecare lună, în cazul celor care primesc ajutor de șomaj, sau o dată la şase luni.

Şoferii înregistraţi în evidenţele ANOFM sunt obligaţi astfel să îndeplinească cerinţele prevăzute de lege şi să iasă din case, în pofida recomandărilor făcute de Guvern prin ordonanţa militară.

Măsurile dispuse de autorităţi prin Ordonanţa Militară au intrat în vigoare de duminică seara. Restricţii pe teritoriul României

Victor Picu, președintele Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), a declarat că pregătește schimbarea metodologiei de lucru pentru ca șomerii înregistrați să poată trimite prin email sau prin telefon informațiile pe care acum sunt obligați să le transmită fizic.

”Avem o ședință la ora 12.00 cu directorii tututor agențiilor județene și vom stabili metodologia prin care, pe perioada stării de urgență, șomerii înregistrați să poată transmite prin email sau telefonic. Într-un an sunt aproximativ 500.000 de intrări în punctele de lucru, trebuie să rezolvăm această problemă. A existat o propunere modificare a Legii 76/2002, dar nu a putut fi făcută”, a declarat Victor Picu, conform sursei citate.

Declaraţia pe propria răspundere şi adeverinţa de la angajator pentru a putea circula în România – modele. DESCARCĂ document