Mike Pompeo avertizează: Rusia se va amesteca timp de decenii în alegerile din SUA

Rusia va continua să interfereze în alegerile din SUA timp de decenii de acum încolo, a estimat luni secretarul de stat american Mike Pompeo, care a promis că Washingtonul va contracara eforturile Moscovei, relatează AFP.

RomaniaTV.net
29 apr. 2019, 15:48
Mike Pompeo avertizează: Rusia se va amesteca timp de decenii în alegerile din SUA

În condiţiile în care diplomaţia americană a denunţat în numeroase rânduri amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016, în urma cărora Donald Trump a ajuns la putere, Mike Pompeo a explicat că se aşteaptă la acelaşi gen de activităţi ruse ilegale şi în 2020.

”Ei (ruşii) erau o ameninţare la alegerile noastre din 1974 şi au interferat în anii ’80”, a declarat Pompeo la o conferinţă organizată de publicaţia The Hill.

”Şi trebuie să ne aşteptăm ca ei să continue în 2050”, a adăugat el.

Preşedintele Donald Trump ”ne-a cerut să ne concentrăm total” pe eforturile desfăşurate pentru a contracara ingerinţele ruse, a precizat oficialul american.

Echipa de campanie a lui Donald Trump a fost acuzată de complot cu Moscova în 2016, fapte negate de Rusia şi de preşedintele american. După o anchetă de 22 de luni, procurorul special Robert Mueller a ajuns la concluzia că nu a existat un astfel de complot.