Milan şi Benfica, primele echipe calificate în sferturile Champions League

Arsenal a fost aproape de calificare, dar nu i-a putut înscrie şi al patrulea gol Milanului, iar lusitanii au învins cu 2-0 pe Zenit St. Petersburg.

RomaniaTV.net
06 mart. 2012, 11:33
Milan şi Benfica, primele echipe calificate în sferturile Champions League

Arsenal Londra a fost foarte aproape de o răsturnare spectaculoasă a rezultatului din prima manşă a optimilor de finală din Champions League. Surclasaţi cu 0-4 pe San Siro, oamenii lui Arsene Wenger au avut o primă repriză de vis în retur, care le-a oferit prilejul să viseze la sferturi.

Încă din minutul 7 Koscielny a deschis scorul, după o loviţură de la colţul terenului bătută perfect de Chamberlain. 20 de minute mai târziu, Rosický a reuşit golul doi şi a reprins speranţele fanilor de pe Emirates. Înainte de pauză, Chamberlain a scos un penalty, iar Van Persie a executat perfect lovitura de la 11 metri şi a dus scorul la 3-0.

Şi în repriza secundă ocaziile s-au derulat în aceeaşi direcţie, dar tabela a rămas neschimbată, iar AC Milan merge mai departe, cu scorul general de 4-3.

În celălalt meci al serii, Benfica a învins cu 2-0 pe Zenit St. Petersburg şi, prin prisma înfrângerii la limită din Rusia (2-3), s-a calificat în sferturi cu scorul general de 4-3.

Arsenal Londra – AC Milan 3-0

1-0 Koscielny, minutul 7

2-0 Rosicky, minutul 26

3-0 Van Persie, minutul 43 – din penalty

Benfica Lisabona – Zenit St.Petersburg 2-0

1-0, Maxi Pereira, min. 45+1

2-0 Oliveira, min. 90+3