Milioane de români sunt obligaţi să treacă pe la ANAF în următoare perioadă. Amenzile sunt uriaşe. DESCĂRCAŢI aici formular

Publicat: Luni, 24 Februarie 2020 15:49 // Actualizat: Luni, 24 Februarie 2020 15:56 // Sursa: romaniatv.net

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunţat, luni, că termenul de depunere a Declaraţiei unice este 25 mai 2020. Declaraţia poate fi depusă şi online, dar şi pe hârtie.

Acest formular se utilizează atât pentru declararea impozitului pe veniturile realizate şi a contribuţiilor sociale datorate pentru anul 2019, cât şi pentru estimarea obligaţiilor datorate pentru anul 2020. 

”Declaraţia unică se depune de către persoanele fizice care realizează, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România, din: activităţi independente, drepturi de proprietate intelectuală, cu excepţia contribuabililor pentru care impozitul se reţine la sursă, cedarea folosinţei bunurilor, activităţi agricole, piscicultură şi/sau silvicultură, transferul titlurilor de valoare, precum şi venituri din alte surse (de exemplu: câştiguri din transferul de monedă virtuală sau venituri impozabile ca urmare a cesiunii de creanţă)”, se arată în comunicat.

ANAF schimbă DECLARAŢIA UNICĂ DE VENIT. Ce amenzi riscă milioane de români

Declaraţia unică se depune şi de către persoanele fizice rezidente care realizează venituri din străinătate, supuse impozitării în România. Declaraţia unică se poate depune în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau prin poştă, cu confirmare de primire (data depunerii declaraţiei în format hârtie este data înregistrării acesteia la organul fiscal sau data depunerii la poştă, după caz).

Aceasta se poate depune şi electronic, prin intermediul serviciului "Spaţiul privat virtual" (SPV), pe site-ul e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată.

Pentru completarea si depunerea declaraţiei unice, contribuabilii pot solicita asistenţă telefonică, în domeniul fiscal sau IT, la numărul 0314039160, sau la sediul unităţilor fiscale pentru completarea şi depunerea declaraţiei, inclusiv online, utilizând calculatoarele puse la dispoziţia contribuabililor în acest scop.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ANF Declaratia 2020 declaratie unica declaratie unica de venit fisc SPV
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8246
RON
01 Apr
noapte -2 °
zi 11 °
Ultimele joburi adaugate
24 H