Miliardar faimos, arestat pentru trafic sexual cu minore

Miliardarul american Jeffrey Epstein a fost arestat sâmbătă noapte și pus sub acuzare pentru trafic sexual cu minore, informează NN.

07 iul. 2019, 10:23
Miliardar faimos, arestat pentru trafic sexual cu minore

Jeffrey Epstein a fost arestat sâmbătă noapte în New York și se află în custodia poliției federale. Potrivit CNN, luni va apărea în fața unui tribunal federal din New York. El a mai fost acuzat de trafic sexual și în urmă cu 10 de ani, dar a evitat o condamnare majoră căzând la o înțelegere, asupru criticată, cu procurorii federali din Miami, scrie New York Times.

Acuzațiile ce i se aduc vizează presupuse infracțiuni de trafic sexual comise între 2002 și 2005. Infracțiunile de care este acuzat ar fi fost comise în New York și Palm Beach, în Florida. Miliardarul a primit o pedeapsă de 13 luni de detenţie pentru că a solicitat sex cu o minoră. Potrivit legilor americane, miliardarul a fost înregistrat ca fiind infractor sexual.
 Înțelegerea pe care a avut-o cu procurorii îi permitea să iasă din detenție 6 zile pe săptămână pentru a merge la birou, scrie New York Times.

Înainte de înțelegerea cu procurorii din Florida, Epstein era prieten cu actualul lider de la Casa Albă Donald Trump, fostul președinte Bill Clinton și Prințul Andrew, Duce de York.
 
În noiembrie anul trecut, publicația Miami Herald a scris că atunci când Alexander Acosta, actualul ministru al Muncii din administrația Trump, era procuror în Florida i-a oferit lui Epstein ”afacerea vieții sale”.

Potrivit sursei citate, în 2008 Acosta l-a ajutat pe miliardarul cu legături politice să scape de consecințe majore, deși o investigație federală a identificat 36 de victime minore. El a plătit zeci de minore cu vîrste de  14 și 15 ani, pentru masaje și sex.
 
Investigația din Florida a scos la iveală că Epstein a plătit zeci de minore, de 14 și 15 ani, să-i facă masaje, în timp ce era dezbrăcat, care duceau adesea la masturbare, sex oral, și în cel puțin un caz – viol.

Multe dintre aceste fete erau minore care au fugit de acasă sau erau date în plasament. Epstein le cerea să recruteze alte fete pe care să le aducă în locuințele sale. Faptele s-ar fi petrecut între 1999 și 2005.