Miliardarii lumii îşi cumpără buncăre de sute de milioane de dolari. Piaţa a crescut cu peste 500% de la începutul războiului din Ucraina GALERIE FOTO

Piaţa buncărelor de lux a crescut cu peste 500% de la începutul războiului din Ucraina, iar unele companii ce construiesc astfel de adăposturi au raportat creşteri de până la 1000%.

03 iun. 2022, 17:05

Preţul unor astfel de buncăre porneşte de la aproximativ 40.000 de dolari, iar cele mai luxoase pot ajunge şi la preţuri de peste 100 de milioane de dolari, fiind capabile de a asigura supravieţuirea locatarilor pentru câţiva ani în condiţii de lux. Războiul din Ucraina şi perspectiva unui atac nuclear i-a speriat pe miliardarii lumii, care au luat cu asalt companiile care construiesc astfel de adăposturi, aducând o creştere a pieţei de până la 1000%, faţă de lunile dinaintea invaziei ruseşti.

Adăposturile de lux sunt dotate cu piscine, săli de conferință, dormitoare luxoase, grădini cu copaci și iarbă artificială, saună, cinematografe, săli de jocuri și chiar un garaj spațios.

Un astfel de buncăr poate găzdui până la 50 de persoane. Intrarea se face printr-un refugiu unde există un perete antiglonț și uși care pot rezista unor explozii masive.

Citeşte şi: Peste 48.000 de copii au văzut lumina zilei în Ucraina de la începutul conflictului armat. Aproape jumătate dintre refugiaţi s-au reîntors la casele lor, deşi războiul e departe de a se fi terminat

Deși multe buncăre se află în Statele Unite, câteva se găsesc și în Europa. În Germania, un buncăr sovietic construit în anul 2016 poate proteja până la 500 de persoane timp de un an. Franța, în schimb, este una dintre cele mai slab echipate țări pentru că deține doar 1.000 de buncăre, dintre care 400 sunt private și 600 militare, potrivit Realitatea.

Potrivit studiilor făcute de specialiștii companiilor, buncărele sunt capabile să reziste la dezastre naturale, radiații și lovituri de rachete.

Citeşte şi: Analiza care dă peste cap planurile occidentului. Rusia câştigă războiul economic, iar Putin nu-şi va retrage trupele din Ucraina