Peste 48.000 de copii au văzut lumina zilei în Ucraina de la începutul conflictului armat. Aproape jumătate dintre refugiaţi s-au reîntors la casele lor, deşi războiul e departe de a se fi terminat

În cele peste trei luni de la începutul războiului, peste 48.000 de copii s-au născut în Ucraina, anunţă Ministerul Sănătăţii, citat de The Kiev Independent. De asemenea, în acest răstimp, peste cinci milioane de ucraineni s-au refugiat în ţări ale UE.

03 iun. 2022, 16:48
Peste 48.000 de copii au văzut lumina zilei în Ucraina de la începutul conflictului armat. Aproape jumătate dintre refugiaţi s-au reîntors la casele lor, deşi războiul e departe de a se fi terminat

Ministerul ucrainean al Sănătăţii a precizat, într-o declaraţie de joi, că peste 48.000 de copii s-au născut în Ucraina, de la începutul războiului. Cei mai mulţi bebeluşi au văzut lumina zilei în regiunile Lviv, Dnipropetrovsk şi Odesa. Totodată, autorităţile au precizat peste 5,3 milioane de ucraineni s-au refugiat în UE, începând cu 24 februarie. Totuşi, după un timp, mulţi dintre refugiaţi au ales să se întoarcă la casele lor, deşi războiul este departe de a se fi terminat.

Potrivit Frontex, agenţia europeană a poliţiei de frontieră şi a pazei de coastă, în ultima vreme s-au întors în Ucraina mai multe persoane decât cele care au părăsit ţara. În perioada 25-31 mai, aproape 260.000 de ucraineni au părăsit ţările UE. În total, 2,3 milioane de ucraineni s-au întors în Ucraina de la începutul războiului.

Citeste si Zelenski a făcut anunţul oficial în a 100-a zi de război înconjurat de cei mai importanţi oficiali din Ucraina

100 de zile de la începutul războiului din Ucraina

La 100 de zile de la invadarea Ucrainei, Rusia reușește să controleze în prezent o cincime din teritoriul țării, a estimat președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, care a cerut Occidentului mai multe arme.

Practic, întreaga regiune Donbas este sub controlul Rusiei, bătălia decisivă dându-se de câteva zile în jurul oraşului Severodoneţk, ultimul bastion de rezsitenţă ucrainean. Comandamentul Militar Ucrainean semnalează că, în același timp, militarii ruși întreprind atacuri și asupra unor alte regiuni din est şi nord-est. Între timp, Kremlinul spune că Washingtonul toarnă gaz pe foc, trimițând noi arme Ucrainei.

Livrarea de armament modern în Ucraina nu va schimba parametrii operațiunii militare ruse, care își va atinge scopurile, dar va produce mai multe suferințe Ucrainei, care este un simplu instrument în mâinile ţărilor care o înarmează, a declarat joi purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, care însă a refuzat să comenteze scenariile în care aceste arme ar putea fi folosite pentru a ataca teritoriul Rusiei.

Citeste si Analiza care dă peste cap planurile occidentului. Rusia câştigă războiul economic, iar Putin nu-şi va retrage trupele din Ucraina