Dan Adamescu, audiat la ICCJ. Soţia sa face dezvăluiri despre relaţiile extraconjugale ale miliardarului

Omul de afaceri Dan Adamescu s-a prezentat, luni, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru a fi audiat, din nou, în dosarul în care este acuzat că a dat șpaga unor judecători. Asta, în condițiile în care este la un pas de divorț, după ce soția sa a spus că a înşelat-o cu o maseuză. Dan Adamescu, condamnat la 4 ani şi 4 luni de închisoare, se consideră nevinovat şi dă vina pe angajaţi şi asociaţi. El susţine că a fost turnat de frica procurorilor şi nu recunoaşte nicio acuzaţie.

05 oct. 2015, 06:47

Dan Adamescu este acuzat de dare de mită. Afaceristul le-ar fi dat unor judecători de la Tribunalul Bucureşti 22.000 de mită pentru a rezolva favorabil mai multe dosare.

Mai multe firme controlate de omul de afaceri şi-au cerut insolvenţa, însă în condiţiile în care în conturi aveau sume mari de bani, lucru imposibil din punct de vedere legal, conform România TV.

Acest termen vine în contextul în care soţia acestuia i-a cerut divorţul după ce a înşelat-o cu o maseuză, dar şi cu o directoare din grupul Astra.

Magistraţii au stabilit o taxă de timbru record de 50 de milioane de euro, averea omului de afaceri fiind de 1 miliard de euro.

Miliardarul Dan Adamescu se împarte între audierile de la ICCJ şi procesul de divorţ. Despărţirea de soţia sa Carmen, după 12 ani de căsnicie, scoate la iveală noi detalii despre unul dintre cei mai bogaţi români.

În urma procesului, Carmen Adamescu vrea să fie despăgubită cu zece milioane de euro, dar ar vrea şi jumătate din averea familiei, potrivit psnews.ro. În 2012, Dan Adamescu ocupa locul doi în topul celor mai bogaţi români, cu o avere estimată la 730 de milioane de euro.

Carmen Adamescu susţine că multimilionarul Dan Adamescu nu ar mai fi de mult bărbatul de care ea s-a îndrăgostit şi cu care s-a căsătorit în 2003. Cel mai mult o deranjează pretinsele escapade amoroase ale omului de afaceri. Şi nu ar fi puţine, afirmă în cererea de divorţ reclamanta, care susţine că soţul ei ar fi fost în excursii în Insulele Cayman şi în Cuba, unde ar fi fost însoţit de mai multe doamne. Şi ar fi avut relaţii extraconjugale cu o maseuză, dar şi cu o persoana din conducerea companiei de asigurări Astra, intrată de curând în insolvenţă, sustine Carmen Adamescu.

Mai mult, Carmen Adamescu îşi acuză soţul că ar fi înfiinţat un adevărat serviciu secret care avea menirea să îi urmărească fiecare mişcare.

Omul de afaceri Dan Adamescu este acuzat că a dat mită 20.000 de euro judecătorilor pentru ca aceştia să dea verdicte favorabile în două dosare de insolvenţă.

În 24 iunie 2014, procurorii DNA i-au trimis în judecată, în stare de arest, pe judecătorii Mircea Moldovan, Ion Stanciu, Elena Rovenţa şi Sorin Viziru, de la Tribunalul Bucureşti, şi pe oamenii de afaceri Dan Adamescu şi Iosif Armaş, acesta din urmă în stare de libertate, în dosarul privind intervenţii în cauze de insolvenţă.

Mircea Moldovan va fi judecat pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi şapte fapte de luare de mită, dintre care trei în formă continuată, Ion Stanciu pentru două fapte de luare de mită, dintre care una formă continuată (şapte acte materiale), iar Elena Rovenţa şi Ciprian Sorin Viziru pentru luare de mită. Dan Grigore Adamescu este acuzat de două fapte de dare de mită, iar Iosif Armaş, pentru trei fapte de dare de mită.

Procurorii i-au trimis în judecată şi pe practicienii în insolvenţă Angela Monica Borza, pentru complicitate la două fapte de luare de mită şi instigare la abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, Ilie Preda, pentru dare de mită şi patru fapte de complicitate la luare de mită în formă continuată, Cristina Elena Popa (fostă Cândea) pentru şapte fapte de dare de mită, Emanoil Postelnicu pentru două fapte de dare de mită şi Gabriel Hanganu pentru patru fapte de dare de mită.

În rechizitoriul trimis instanţei, procurorii anticorupţie arată că cei patru judecători, personal sau prin intermediari, au pretins şi primit sume de bani sau bunuri în scopul de a îndeplini, a nu îndeplini sau a întârzia un act privitor la îndatoririle de serviciu în legătură cu contestaţiile la tabelul preliminar al creanţelor sau pentru a oferi modalităţi de înscriere la masa credală cu privire la creanţele creditorilor chirografari, pentru desemnarea preferenţială a unor administratori judiciari, atribuirea preferenţială a unor dosare de insolvenţă, pentru a-şi exercita influenţa pe lângă magistraţii judecători, de la diverse instanţe din Bucureşti sau din ţară, utilizând informaţii deţinute prin prisma atribuţiilor de judecător.

De exemplu, notează anchetatorii, în schimbul unor sume de bani, bunuri ori servicii, judecătorul Mircea Moldovan se angaja să atribuie preferenţial, unor societăţi, practicieni în insolvenţă, anumite „dosare bune”.

Prin sintagma „dosare bune” în materie de insolvenţă se înţelege, din punctul de vedere al lichidatorului sau administratorului judiciar, cauze cu active valoroase de valorificat, ceea ce generează obţinerea unor venituri substanţiale de către societatea de insolvenţă, au menţionat procurorii.

În alte cazuri, oferta s-a materializat în prezentarea importanţei dosarelor pe care le-a avut sau le avea repartizate spre judecată, demersurile fiind exercitate în scopul de a-l determina pe beneficiar să ofere sume de bani, în perspectiva desemnării ca administrator judiciar, mai arată procurorii.

Anchetatorii au arătat, în actul de sesizare a instanţei, că elementele definitorii ale activităţii infracţionale a celor patru judecători s-au structurat pe mai multe paliere: întâlniri periodice, aparent protocolare sau profesionale, chiar în incinta Tribunalului Bucureşti, în faţa clădirii Tribunalului Bucureşti sau în proximitatea instanţei; întâlniri periodice discrete, manifestate sub forma plimbării cu maşina prin Bucureşti, pentru a putea fi discutate aspectele infracţionale, modul conspirat de comunicare, atunci când vorbeau la telefoanele mobile; identificarea dosarelor de insolvenţă „bune” în care să fie desemnaţi sau cele în care judecătorii puteau pronunţa soluţii favorabile mituitorilor şi cumpărătorilor de influenţă; formularea „ofertelor”, constând în hotărâri judecătoreşti favorabile, prilej cu care nu era exclus din analiză niciun dosar, trimiterea mesajelor prin intermediul unor persoane de încredere către şi de la practicienii în insolvenţă (inclusiv prin intermediul unei rude a judecătorului Moldovan Mircea, angajată tocmai în acest scop, la societatea unui practician în insolvenţă.

Dosarul va fi judecat de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, primul termen urmând să aibă loc joi, când instanţa va verifica legalitatea şi temeinicia măsurilor preventive luate în cazul inculpaţilor.

CITEŞTE ŞI: Lovitură dură pentru soţia lui Dan Adamescu. Vezi câte MILIOANE DE EURO trebuie să plătească pentru divorţ


loading...
Partenerii noștri