Miliardarul Jack Ma, dispărut de mai multe luni, a fost găsit pe o insulă tropicală. Patronul Alibaba încă se ascunde de ochii lumii

Miliardarul Jack Ma a fost văzut jucând golf într-o stațiune de cinci stele din Hainan, China, la mai bine de trei luni după ce a dispărut din viaţa publică, iar presa s-a lansat în speculaţii cu privire locul unde s-ar putea afla patronul Alibaba.

16 feb. 2021, 16:53
Miliardarul Jack Ma, dispărut de mai multe luni, a fost găsit pe o insulă tropicală. Patronul Alibaba încă se ascunde de ochii lumii

Singura sa apariție publică a fost o apariție video de 50 de secunde la sfârșitul lunii ianuarie, în timpul căreia a făcut scurte declarații profesorilor din mediul rural din China. Dar, potrivit Bloomberg, fondatorul grupului Alibaba a fost văzut jucând golf la Sun Valley Golf Resort din Hainan, China, în ultimele săptămâni. Potrivit unor surse, Jack Ma este novice în domeniul golfului, dar asta nu-l împiedică să experimenteze şi să se distreze. Resortul de lux unde se află miliardarul chinez include un teren de golf uriaș, saună, restaurant și un bar luxos.

Hainan este cea mai mică și cea mai sudică provincie din China și are aproximativ 9 milioane de locuitori.  Este cunoscută şi ca Hawaii-ul chinezesc, datorită climatului său tropical, a stațiunilor moderne şi a plajelor spectaculoase. Surfing-ul, shopping-ul și plimbările cu iahtul sunt activitățile cele mai populare în Sanya, cel mai mare oraș turistic din Hainan. În 2019, peste 83 de milioane de turiști au vizitat Hainan, iar ruşii au fost atât de mulţi, încât pe lângă meniurile în chineză și engleză, restaurantele au scos meniuri și în limba rusă.

Citeşte şi Miliardarul chinez Jack Ma, unul dintre cei mai puternici oameni din lume, a dispărut fără urmă după ce a intrat în conflict cu preşdintele Xi Jinping. De două luni nu se ştie nimic despre soarta sa

La începutul anului presa internațională scria că Jack Ma nu a mai fost văzut de o lungă perioadă, creându-se astfel un val de speculaţii. Ştirea venea în contextul în care liderii de la Beijing au luat în vizor companiile miliardarului, după ce Ma a criticat în mod public autorităţile de reglementare financiară din China.

Averea lui Jack Ma este estimată de Forbes la 62,5 miliarde dolari,  el aflându-se pe locul 20 în topul bogaţilor lumii.


loading...
Partenerii noștri