Fete minore ţinute captive şi abuzate sexual pe insulele private ale miliardarului Jeffrey Epstein, apropiat al lui Donald Trump

Pe insulele private ale miliardarului Jeffrey Epstein ar fi existat minore captive şi abuzate sexual, declară procurorii din Insulele Virgine ale Statelor Unite, citate de BBC.

RomaniaTV.net
16 ian. 2020, 09:35

Surse din cadrul procesului susțin că minore ar fi fost racolate și forțate să întrețină raporturi sexuale împotriva voinței lor în casa din Caraibe a miliardarului Epstein. Este primul proces din Insulele Virgine ale SUA intentat împotriva lui Epstein.

„Epstein a folosit în mod clar Insulele Virgine și reședința sa permanentă ca paravan pentru a-și extinte și a-și continua activitățile infracționale”, a declarat procurorul Denise N George.

„Epstein și asociații săi traficau minore pe Insulele Virgine, le țineau captive și le abuzau cauzându-le traume psihice și fizice”, susţin anchetatorii.

Miliardarul mai este acuzat și că a falsificat vize pentru a trafica tinerele victime, multe dintre ele crezând că vor ajunge să lucreze în industria modei.

În urmă cu 11 ani, Epstein a fost condamnat la 18 luni de închisoare, după ce a pledat vinovat la acuzațiile de solicitare a serviciilor unor prostituate. Atunci, el a fost acuzat că, împreună cu asistenții săi personali, ademenea minore în locuința sa din Palm Beach, Florida, sub pretextul „masajelor”. Ulterior, acesta le viola sau agresa sexual și le plătea cu sume cuprinse între 200 și 1.000 de dolari.

Sentința i-a fost apoi redusă la 13 luni, cu un an de supraveghere judiciară. Totodată, a fost înscris în registrul național al infractorilor sexuali. În închisoare, Epstein a trăit într-o celulă privată, scrie Mediafax. El putea părăsi închisoarea 12 ore pe zi, pentru a merge la birou, o situație criticată de analiștii în domeniu.

Înainte de condamnare, Epstein era apropiat al unor celebrităţi precum Donald Trump, Bill Clinton, Chris Tucker, Kevin Spacey, Larry Summers şi Mort Zuckerman.

Miliardarul american Jeffrey Epstein a murit în august 2019, fiind găsit mort în celula sa. Potrivit surselor judiciare, Epstein s-ar fi sinucis. El a mai încercat să se sinucidă pe 25 iulie, atunci când a fost găsit în stare de inconștiență și cu răni la gât în celula sa de la o închisoare din Manhattan, New York.

Citeşte şi: Miliardarul Jeffrey Epstein, apropiat al lui Donald Trump, s-a sinucis în celulă. Gardienii au dat alarma, dar nu a putut fi salvat


loading...
Partenerii noștri