Miliardarul Kirk Kerkorian a murit

Miliardarul american Kirk Kerkorian, care s-a evidențiat prin investițiile sale în Las Vegas și a încercat să controleze timp de decenii principalii constructori americani de automobile, a murit la 98 de ani, luni seară, la reședința sa din Los Angeles, a informat holdingul său financiar Tracinda într-un comunicat citat de EFE și AFP.

17 iun. 2015, 10:19
Miliardarul Kirk Kerkorian a murit

Kirk Kerkorian este cunoscut pentru investițiile realizate în Las Vegas în anii 60 și 70 și prin cumpărarea studiourilor de film Metro-Goldwyn-Mayer (MGM). În 1995, Kerkorian s-a aliat cu un alt întreprinzător, fostul președinte al companiei Chrysler, Lee Iacocca, în încercarea de a prelua controlul acestui constructor auto.

Însă responsabilii Chrysler s-au opus planului, iar Kerkorian și-a vândut părțile cu puțin înainte ca firma să fie cumpărată de consorțiul german Daimler-Benz. După eșecul cu Chrysler, Kerkorian s-a orientat spre cel mai mare fabricant auto american, General Motors (GM). 

Kirk Kerkorian a abandonat şcoala în clasa a opta şi şi-a clădit averea făcând tranzacţii cu acţiuni la companii aeriene şi cazinouri din Nevada.  
 
El a murit pe 15 iunie la Los Angeles, a anunţat un purtător de cuvânt al companiei. Cauza decesului nu a fost făcută publică. Kerkorian era unul dintre cei mai bătrâni miliardari din lume, fiind depăşit doar de legendarul J.D. Rockefeller, în vârstă de 100 de ani.
 
Indicele miliardarilor calculat de Bloomberg îi plasa averea la 3,6 miliarde de dolari.