Miliardarul Olivier Dassault a murit în accident de elicopter

Deputatul Olivier Dassault era fiul lui Serge Dassault, cunoscut industriaş în domeniul aviaţiei şi armamentului.

07 mart. 2021, 21:37
Miliardarul Olivier Dassault a murit în accident de elicopter

Olivier Dassault, unul dintre moştenitorii grupului de aviaţie Dassault – producătorul avioanelor Falcon, Mirage şi Rafale – şi-a pierdut viaţa duminică în urma unui accident de elicopter în timpul unui zbor privat în apropiere de Deauville (nord-vest), relatează AFP şi Reuters, citând surse parlamentare şi apropiate anchetei. Potrivit unor surse apropiate anchetei, pilotul elicopterului a murit şi el în accidentul care a avut loc în jurul orei locale 18:00, în Touques, lângă Deauville, pe coasta Normandiei. Conform aceloraşi surse, alte persoane nu se aflau la bordul elicopterului.

Într-o postare pe Twitter, preşedintele Emmanuel Macron a adus un omagiu deputatului Republicanilor (Les Républicains, LR,), în vârstă de 69 de ani. „Olivier Dassault a iubit Franţa. Căpitan de industrie, deputat, ales local, comandant în rezervă în forţele aeriene: de-a lungul vieţii sale, el nu a încetat niciodată să-şi servească ţara, valorificându-i atuurile. Moartea sa brutală este o mare pierdere. Gândurile mele se îndreaptă spre familia sa şi persoanelor lui dragi „, a scris şeful statului în mesaj.

Olivier_DassaultDelphine Mienniel, procurorul din Lisieux, a confirmat pentru AFP decesul lui Olivier Dassault şi al pilotului, deplasându-se la locul accidentului.

Mai multe personalităţi au adus un omagiu fiului lui Serge Dassault, fostul patron al grupului aviatic Dassault decedat în 2018, şi nepot al lui Marcel Dassault, fondatorul grupului, considerat ca deţinătorul uneia dintre cele mai mai mari averi din Franţa.

Tragedie aviatică, un elicopter militar s-a prăbuşit în Turcia. Sunt cel puţin 9 morţi

Miliardarul francez Serge Dassault, proprietarul Grupului Dassault şi al cotidianului Le Figaro, a murit ăn 2018, la vârsta de 93 de ani, informează BFMTV.com.

Serge Dassault a făcut stop cardiac la sediul Grupului aeronautic Dassault. Medicii nu l-au putut resuscita.

Conform clasamentului realizat de revista Forbes, Serge Dassault era al patrulea cel mai bogat om de Franţa şi al 57-lea la nivel mondial, având o avere estimată la 19 miliarde de euro.

Serge Dassault, născut pe 4 aprilie 1925 în Paris, a fost şi politician, fiind primar în Corbeil-Essonnes, senator şi consilier guvernamental.