Tragedie aviatică, un elicopter militar s-a prăbuşit în Turcia. Sunt cel puţin 9 morţi

Un elicopter militar s-a prăbușit joi, 4 martie, în sud-estul Turciei. Cel puțin nouă persoane care se aflau la bord au murit, iar patru au fost rănite, după cum relatează Ministerul Apărării de la Ankara.

04 mart. 2021, 18:27
Tragedie aviatică, un elicopter militar s-a prăbuşit în Turcia. Sunt cel puţin 9 morţi

Cel puțin nouă militari turci au fost uciși și alți patru răniți după ce un elicopter de tip Cougar s-a prăbuşit joi după prânz, în sud-estul Turciei. Ministerul Turc al Apărării a scris pe Twitter că aeronava a decolat la ora locală 13:55 (ora 12.55, ora României), de la Bingöl la Tatvan. După o jumătate de oră, contactul cu elicopterul a fost pierdut.

În urma accidentului, la fața locului au fost trimise mai multe ambulanțe și echipe de salvare. Elicopterul aparținea forțelor terestre ale țării, după cum transmite agenţia Ilkha.

Citeşte şi Preşedintele companiei care vrea să vândă României 12 elicoptere Black Hawk: „Oferta respectă 100% specificaţiile tehnice şi chiar depăşeşte cerinţele MAI”

Pe reţelele de socializare a fost încărcat un videoclip care înfăţişează operațiunea de salvare în curs.

Citeşte şi A murit prima femeie din România care a pilotat un elicopter

Ministerul a descris tragedia ca pe un accident, dar nu precizează cauzele exacte ale acestuia. Între timp, canalul TV Habertürk a transmis informaţia că respectivul elicopter s-a prăbuşit în condiții meteorologice nefavorabile, fiind vorba inclusiv despre zăpadă și ceață. Nu au fost publicate deocamdată informații despre identitatea sau gradele soldaților.

Locația accidentului se află într-o zonă în care trupele turcești au luptat împotriva militanților Partidului Muncitorilor din Kurdistan, PKK, organizaţie care este considerată grup terorist de către Statele Unite ale Americii și Uniunea Europeană. Conflictul s-a soldat cu zeci de mii de morţi după 1984.