Miliardarul Roman Abramovici asistă la negocierile dintre delegaţiile Rusiei şi Ucrainei în Belarus

Miliardarul Roman Abramovici se află în Belarus, la cererea Kievului, asistând la negocierile dintre Rusia și Ucraina.

28 feb. 2022, 14:25
Miliardarul Roman Abramovici asistă la negocierile dintre delegaţiile Rusiei şi Ucrainei în Belarus

Miliardaul ruso-israelian Roman Abramovici, patronul clubului de fotbal Chelsea, se află la Gomet în Belarus pentru a lua parte la discutiile dintre partea rusă şi cea ucraineană. Prezenţa acestuia a fost cerută de partea ucraineană, scrie The Jerusalem Post.

Negocieri Rusia - Ucraina, în Belarus

Sursa citată susţine că Abramovici are legături strânse cu comunităţile evreieşti din Ucraina şi Rusia.

Ambasadorul Ucrainei în Israel Yevgen Kornichuk nu a dorit să comenteze aspra implicării lui Roman Abramovici în discuţiile dintre delegaţiile ruse şi ucrainene, dar a ţinut să precizeze că „aprecim pe oricine poate să ajute, dacă are suficientă influenţă”.

Citeşte şi: Mesajul transmis de soldaţii ucraineni omologilor ruşi, un amestec de ironie şi bunăvoinţă: „Aţi crezut că Zelenski este un clovn, dar aţi descoperit că e un Joker de fier. Predați-vă, copii! Vă vom hrăni. Vă vom da apă”. VIDEO

Biroul de presă al preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că cererea Ucrainei la negocieri va fi instituirea imediată a unui armistiţiu şi retragerea forţelor militare ruse din Ucraina.

Miliardarul rus Roman Abramovici a anunţat sâmbătă că renunţă la clubul de fotbal Chelsea şi că va încredința puterea persoanelor ”de încredere” din Fundația Chelsea.

„În timpul celor aproape 20 de ani de când mă aflu la conducerea clubului Chelsea, mi-am văzut rolul ca al unui tutore pentru club, al cărui job este de a asigura obținerea unor succese cât mai mari și a construi pentru viitor, în timp ce are și un rol pozitiv în comunitate.

Am luat mereu decizii pentru interesul clubului și păstrez aceste valori. De aceea, astăzi, acord controlul asupra clubului persoanelor de încredere din Fundația caritabilă Chelsea.

Cred că Fundația este, în aceste momente, în cea mai bună poziție pentru a avea grijă de club, jucători, staff și fani”, se arată în comunicatul semnat de Roman Abramovici.

În 2018, omul de afaceri Roman Abramovich a dobândit cetățenia israeliană.