Mesajul transmis de soldaţii ucraineni omologilor ruşi, un amestec de ironie şi bunăvoinţă: „Aţi crezut că Zelenski este un clovn, dar aţi descoperit că e un Joker de fier. Predați-vă, copii! Vă vom hrăni. Vă vom da apă”. VIDEO

Un mesaj transmis de soldaţii ucraineni soldaţilor ruşi a luat prin surprindere pe toată lumea. Ucrainenii îşi îndeamnă omologii să se retragă ca să scape cu viaţă.

28 feb. 2022, 11:39

Mesajul soldaţilor ucraineni este un amestec impresionant de replici ironice şi binevoitoare în acelaşi timp. Ucrainenii îi avertizează pe omologii lor că îşi cunosc bine pământul pe care au crescut, în timp ce ruşii se află pe un teren necunoscut, plin de capcane.

Mesajul soldaţilor ucraineni, un amestec de replici ironice şi binevoitoare

Mesajul conţine şi laude la adresa preşedintelui Zelenski, de la care nimeni nu se aştepta să înfrunte războiul din stradă.

Vă spun atât: nu ați început încă să muriți. Ați crezut că ucrainenii vă vor aștepta cu flori. Vă așteptăm cu rachete Javelin. Aţi crezut că președintele nostru este un comediant și un clovn. Aţi descoperit că este un Joker de fier, care vă atacă cu drone Bayraktar.

Sunteți cu toții tineri, știu bine asta. Niciunul dintre voi nu vrea să moară aici. Rămâneți fără muniție şi fără combustibil. Nu aveți idee încotro mergeți, nu cunoașteți deloc terenul. Noi am crescut aici. Este pământul nostru.

Citeste si De la nuntă, la război. Doi tineri ucraineni căsătoriţi în timpul bombardamentelor, în lupta pentru apărarea Kievului de invazia rusă

Predați-vă, copii! Vă vom hrăni. Vă vom da apă. Nimeni nu vă va hărțui. Spre deosebire de voi, nu vom împușca oameni neînarmați. Suntem un popor bun. Suntem prietenoși. Avem ceai cald, haine, electricitate şi apa caldă funcționează bine.

Mergeți la mamele voastre, la rudele voastre. Altfel veți muri toți degeaba aici, în Ucraina”, spune soldații ucraineni într-un video apărut pe reddit.

Citeste si Vladimir Putin, sabotat din interiorul Rusiei. Presa ucraineană: 5.000 de soldați ruși refuză să intre pe frontul ucrainean

Bilanțul victimelor războiului crește de la o oră la alta. Până la această oră 352 de ucraineni, dintre care 14 copii, și-au pierdut viața iar 1.684 au fost răniți. De cealaltă parte, Ministerul rus al Apărării a anunțat moartea a 4.300 de militari.