Milioane de oameni pe drumuri, la sfârşitul Ramadanului. Imagini impresionante

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc sfârşitul Ramadanului. După o lună de post şi rugăciuni, milioane de oameni au plecat să îşi viziteze familiile şi să se bucure de trei zile de sărbătoare. În toate ţările musulmane traficul rutier şi feroviar este extrem de aglomerat, însă imaginile din Bangladesh sunt de-a dreptul impresionante.

08 aug. 2013, 16:26
Milioane de oameni pe drumuri, la sfârşitul Ramadanului. Imagini impresionante

În ultima lună, musulmani din întreaga lume nu au mâncat sau băut nimic de la răsăritul până la apusul soarelui, pentru a-şi dovedi credinţa. Acum ei sărbătoresc timp de trei zile finalul acestei perioade. Dau petreceri, oferă cadouri şi dau de pomană. Şi, în primul rând, se roagă.

Musulmanii şi-au început ultima zi a Ramadanului cu rugăciuni în moschei. Milioane de oameni i-au mulţumit lui Allah pentru că i-a ajutat să treacă peste un post extrem de dificil, cu atât mai mult cu cât anul acesta a picat în plină vară.

Milioane de oameni au plecat să-şi viziteze familiile iar imaginile surprionse de televiziuni sunt de-a dreptul impresionante. Trenuri arhipline au intrat în staţii unde le aşteaptau alte mii de călători. Cu mic cu mare, ei s-au trezit dis de dimineaţă, şi-au făcut bagajele şi s-au îndreptat spre gări. Iar faptul că nu au mai găsit bilete de tren nu i-a descurajat. Fără să le pese de siguranţă, s-au îngrămădit pe plafoanele vagoanelor. Totul pentru a petrece sărbătoarea Eid împreună cu rudele şi prietenii. Imagini filmate într-o gară din capitala Bangaldeshului au făcut înconjurul lumii.