Milioane din banii românilor, cheltuite de autorităţi pe statui

Peste 7 milioane de lei din bugetul Primăriei Capitalei se vor cheltui anul acesta pe statui. Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic are în plan mai multe proiecte, unele dintre ele începute și care se află în curs de finalizare. Printre lucrările care vor beneficia de câteva milioane de lei se regăseşte şi monumentul "Aripi" de la Piaţa Presei Libere.

14 feb. 2016, 08:33
Milioane din banii românilor, cheltuite de autorităţi pe statui

Obiectivul care va costa cel mai mult autorităţile este ansamblul monumental Rainier al III-lea. Pentru realizarea statuii din bronz dedicată prinţului de Monaco, Primăria Capitalei vrea să aloce anul acesta nu mai puţin de 2,1 milioane de lei.

Şi monumentul Aripi din Piaţa Presei Libere se află în atenţia municipalităţii. După ce anul trecut au fost cheltuite patru milioane lei pentru finalizarea statuii, acum Primăria Capitalei mai dă încă 1,8 milioane lei pentru amplasarea operei. Încă 1 milion şi jumătate de lei merg la monumentul din bronz Regenesis.

Bugetul local va sărăci cu încă 540.000 de lei, destinaţi pentru decorarea Pasajului Latin. Anul trecut, Primaria Capitalei a mai plătit 1,6 milioane de lei pentru turnarea în bronz a basoreliefurilor din Pasaj, care ilustrează scene de pe columna lui Traian.

Pentru machetele scenelor, municipalitatea a mai plătit aproape 2 milioane de lei, iar pentru portretele în bronz ale lui Traian şi Decebal, încă 700.000 de lei. Din bugetul local se vor mai cheltui 350.000 de lei pentru monumentul „Avram Iancu” şi 360.000 de lei pentru ridicarea bustului Hortensiei Papadat Bengescu.

Citeşte şi PASAJUL de la Piaţa Sudului, realizat în proporţie de 30%. Proiectul trebuia terminat în 2015. Când ar trebui inaugurat