Milionarul Dan Adamescu, în stare foarte gravă la spital. Familia lui este disperată: „Doctori spun că numai o minune îl poate salva”

Milionarul Dan Adamescu, care este internat de circa două luni la un spital privat din Capitală, are grave probleme de sănătate, transmite România TV. Nora lui Adamescu a declarat, la România TV, că acesta se află la terapie intensivă şi că este intubat. Dan Adamescu execută, din 27 mai, pedeapsa cu închisoare primită în dosarul în care a fost acuzat că a mituit doi judecători pentru pronunţarea unor soluţii favorabile în dosare de insolvenţă ale unor firme ale sale.

26 dec. 2016, 17:46
Milionarul Dan Adamescu, în stare foarte gravă la spital. Familia lui este disperată: „Doctori spun că numai o minune îl poate salva”

Nora lui Dan Adamescu a declarat, la România TV, că acesta a intrat vineri în septicemie, iar doctorii i-au administrat antibiotice, însă organismul nu mai răspunde la tratament. Sora lui Adamescu a cerut conducerii penitenciarului Rahova să o lase să îi fie alături fratelui său, asta după ce i s-au epuizat cele cinci vizite lunare la care are dreptul.

O luna au stat medicii in pregatire, pentru ca nu puteau sa il opereze din cauza nenumaratelor infectii din organism, din cauza nenumaratelor boli, cea mai grava fiind o boala autoimuna – lupus. Vineri a intrat in septicemie. Medicii s-au zbatut, au incercat toate antibioticele, nu raspunde. Sora dansului cere penitenciarului Rahova sa fie langa el. I se spune mereu ca „nu”, ca s-au epuizat cele 5 vizite lunare„, a declarat, la România TV nora lui Dan Adamescu, Adriana Constantinescu.

Este  intubat. Nu mai poate vorbi. Nu se mai poate mişca. Am fost la penitenciar, am cerut să i se dea vizită. Nu se poate. Pe mine asta mă şochează. E o situaţie extremă. E un om. Pleacă dintre noi. Nu mai e domnul Adamescu, e un om. Cred că oricine ar vrea să fie ţinut de mână în momentele astea. Domnul comandant (de la penitenciarul Rahova – n.r.) poate să dea o rezoluţie. Este o excepţie. Se fac excepţii. Este un caz umanitar. Nu ştiu ce drept mai are penitenciarul asupra unui om muribund. Gardienii au raportat starea lui gravă„, a mai spus nora lui Adamescu.

Femeia a mai spus că familia lui Adamescu a cerut ajutor chiar şi de la Ministerul de Justiţiei. 

Am sunat la Ministerul Justiţiei. Mi-a răspuns un domn de la dispecerat care mi-a spus că nu ştie cum să procedeze. Cel mai drăguţ a fost purtătorul de cuvânt al domnului Cioloş. Dânsul a luat legatura mai departe. Au spus că încearcă să se găsească o soluţie. Nu s-a găsit. Este a doua zi de Crăciun. Chiar aşa de criminali şi de răi să fim? Să nu mai respectăm un caz umanitar?„, a mai spus nora lui Adamescu.

Aceasta a mai mărturisit că Dan Adamescu i-ar fi spus surorii sale, vineri, că îşi doreşte să moară. 

I-a zis (surorii sale – n.r.) ca vrea sa moara. Asta i-a zis. Vineri i-a zis ca vrea sa moara, ca nu mai poate de atata nedreptate. Putea sa iasa, ca executase o treime din pedeapsa. Le-am adus dovezi ca nu rezista, ca e foarte bolnav„, a mai precizat Adriana Constantinescu. 

Potrivit spuselor femeii, Adamescu ar fi luat din penitenciar stafilococul auriu. „Adamescu a trăit orori în penitenciar. Sobolani, plosnite. De acolo a luat stafilococul auriu. A facut septicemie in septembrie. E un virus foarte dificil. L-au pus pe picioare la Spitalul Floreasca. Probabil ca l-a contractat din nou. Doctori au spus ca numai o minune il salveaza. Ei au incercat toate antibioticele. E o infectie care se pare ca ar fi facut-o la sold. Au facut tot ce au putut, si-au dat tot interesul. Au trimis un raport la penitenciar, au sunat si gardienii la penitenciar„, a mai declarat nora lui Adamescu.

Tribunalul Ilfov a respins miercuri, 21 decembrie, cererea lui Dan Adamescu de eliberare condiţionată, omul de afaceri putând să facă o nouă solicitare în februarie 2017. Decizia este definitivă.

Judecătorii Tribunalului Ilfov au menţinut astfel decizia din 24 noiembrie a Judecătoriei Sectorului 4, care a dispus ca Dan Adamescu să execute în continuare în penitenciar pedeapsa de patru ani şi patru luni primită în dosarul în care a fost acuzat că a mituit doi judecători pentru pronunţarea unor soluţii favorabile în dosare de insolvenţă ale unor firme ale sale.

„Respinge cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat Adamescu Grigore Dan, în prezent deţinut în Penitenciarul Bucureşti Jilava, ca neîntemeiată. În temeiul art. 587 alin. 2 C.pr.pen., fixează termen de reînterare a cererii la data de 19.02.2017”, potrivit deciziei Judecătoriei Sectorului 4.

Dan Adamescu a cerut eliberarea condiţionată pe motiv că a executat mai mult de o treime din pedeapsa de patru ani şi patru luni.

Comisia de liberare condiţionată de la Penitenciarul Jilava a arătat că Dan Adamescu nu a dat dovezi de îndreptare şi a recomandat ca acesta să revină cu o cerere de eliberare după patru luni.

Avocatul lui Adamescu a susţinut că acesta este din septembrie internat în spitale, pentru că este într-o situaţie medicală „extrem de gravă”, iar în aceste condiţii nu ar putea aduce „dovezi de îndreptare”.

Dan Adamescu a fost internat sub pază, în jurul datei de 10 septembrie, într-un spital civil, declara Cristian Micu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Jilava, unde execută pedeapsa, în regim semideschis, omul de afaceri condamnat pentru mituirea unor judecători.

Surse medicale spuneau atunci că Dan Adamescu a fost internat pentru investigaţii în vederea unei operaţii la genunchi, în urma căreia ar urma să i se monteze o proteză.

Adamescu foloseşte de mai mult timp un fotoliu rulant pentru a se deplasa, iar în timpul judecării dosarului său, a mers de mai multe ori la o clinică de ortopedie.

Dan Adamescu execută, din 27 mai, pedeapsa primită în dosarul în care a fost acuzat că a mituit doi judecători pentru pronunţarea unor soluţii favorabile în dosare de insolvenţă ale unor firme ale sale.

Prin aceeaşi sentinţă au fost condamnaţi foştii judecători Mircea Moldovan – la 12 ani şi două luni de închisoare, Ion Stanciu – la trei ani şi patru luni, Elena Rovenţa – la patru ani şi şase luni, Ciprian-Sorin Viziru – la patru ani şi patru luni de închisoare, toţi având pedepse cu executare.

Dan Adamescu a fost găsit vinovat de dare de mită pentru că le-a dat 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, ca aceştia să dispună soluţii favorabile în două dosare de insolvenţă.

Marţi, omul de afaceri Dan Adamescu şi fosta şefă a Consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor Angela Toncescu au fost trimişi în judecată pentru abuz în serviciu şi spălarea banilor în dosarul falimentării Astra Asigurări, alături de alte opt persoane cu funcţii de conducere în Comisia de Supraveghere a Asigurărilor, prejudiciul în acest caz fiind estimat la peste 800 de milioane de lei.


loading...
Partenerii noștri