Militar american, mort la Baza NATO de la Kogălniceanu. Decesul este considerat suspect, trupul soldatului va fi trimis în Germania

Un militar american de la baza NATO Mihail Kogălniceanu a murit miercuri, după ce i s-a făcut rău în timpul unor antrenamente. Soldatul avea 41 de ani.

07 sept. 2022, 13:23
Militar american, mort la Baza NATO de la Kogălniceanu. Decesul este considerat suspect, trupul soldatului va fi trimis în Germania

Acest militar se afla internat la Terapie Intensivă de câteva zile, după ce s-a prăbuşit brusc în timpul unor antrenamente. Corpul neînsuflețit al militarului se află acum la morga Cimitirului Central Constanța unde i se va face necropsia.

Din primele informații, militarul ar fi suferit un infarct în timpul antrenamentelor. Până la finalizarea autopsiei moartea acestuia este considerata suspectă. După autopsia din România, corpul său va fi transportat pentru o a doua autopsie în Germania, asupra decesului planând mai multe semne de întrebarea, fiind vorba despre un militar activ şi sănătos, care făcea în mod regulat analize medicale.

Militarul avea vârsta de 41 de ani, transmite România TV.

În momentul de faţă, la Baza NATO de la Mihail Kogălniceanu se află staţionaţi aproximativ 3.000 de militari.

Citeşte şi Aeroportul Mihail Kogălniceanu, modernizat cu bani europeni. Sorin Grindeanu: „Sunt trei contracte pe care le-am semnat astăzi”

Ministerul Apărării Naționale a atribuit pe 10 iunie 2022 contractul privind ”Servicii de proiectare și lucrări de execuție pentru un contract clasificat secret de serviciu pentru Realizare infrastructura Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu”. Valoarea totală a mega-contractului pentru ridicarea orașului NATO de la malul mării este de 1,7 miliarde de lei cu TVA.

Prezentele lucrări sunt doar prima etapă din proiectul derulat pe 20 de ani, la finalul căruia în județul Constanța va exista un nou oraș, în toată puterea cuvântului, ale cărui costuri sunt estimate acum la 3 miliarde de euro. Va fi una dintre cele mai mari baze militare NATO din Europa și un obiectiv de care România are nevoie ca de aer, ținând cont de faptul că Rusia nu mai ține cont de nimic și readuce vremurile medievale în zilele noastre, pornind o campanie furibundă de cucerire a țărilor vecine care nu i se supun.

Citeşte şi FOTO! Primii militari NATO din Franţa au ajuns în România la Kogălniceanu înarmaţi până în dinţi! Este pentru prima dată când NATO activează aceste forțe de reacție rapidă

Proiectul presupune investiții în infrastructură, spații de cazare, dar și unități medicale și de învățământ, magazine și cinematografe. Noile construcții se vor realiza pe o suprafață desfășurată de 30 de hectare, la care se vor adăuga drumuri și platforme aeroportuare pe alte 300 de hectare.

Noua bază va găzdui 10.000 de militari americani, care se vor muta la Kogălniceanu cu familiile lor. Acest lucru va duce, practic, la dublarea populației din comună, iar în județul Constanța va apărea un oraș american.