Alertă în Moldova: MANEVRE cu tancuri, avioane şi artilerie în Transnistria

În regiunea transnistreană se desfăşoară ample exerciţii militare. Soldaţii transnistreni învaţă cum să construiască în cel mult în 12 minute un pod peste Nistru.

RomaniaTV.net
03 apr. 2014, 13:52
Alertă în Moldova: MANEVRE cu tancuri, avioane şi artilerie în Transnistria

Militarii companiei de pontionieri a unităţii de Geniu din Transnistria au au efectuat exerciţii de instalare a unui pod de pontoane, transmite novostipmr.com, citat de publika.md.

Potrivit sursei, pentru început militarii au avut sarcina să pregătească teritoriul pentru dislocare, apoi au avut loc instrucţiuni teoretice. În final, ei vor construi un pod de pontoane peste râul Nistru care trebuie să reziste la o greutate de 40 de tone.

Misiunea militarilor este de a asambla construcţia, să o împingă de la mal, după care să o transporte la locul de destinaţie pentru a o fixa. Toată operaţiunea trebuie să dureze nu mai mult de 12 minute.

În acelaşi timp, pe un poligon din regiune au loc exerciţii militare cu folosirea de tancuri şi mortiere de 80 şi 120 de mm, informează aceeaşi sursă. De asemenea, în exerciţiu au participat şi forţele antiaeriene.

Publika.md aminteşte că la mijlocul lunii marti trupele ruse au efectuat exerciţii militare în Transnistria cu scopul de a antrena trupele în cazul unui eventual atac inamic.