Militarii ruși mor de foame pe frontul din Ucraina. „Sunt abandonați și lăsați de izbeliște. Gătesc porumb pe care l-au găsit pe câmp!”

Soțiile militarilor ruși s-au mobilizat și au făcut dezvăluiri despre condițiile grele în care luptă bărbații lor, pe frontul ucrainean. Femeile spun că soldații au fost trimiși la război cu mâinile goale și cu stomacul la fel de gol. "Nu există mâncare, apă, echipament, uniforme, medicamente, muniție, mitraliere, nimic", spune o rusoaică.

06 dec. 2022, 23:24
Militarii ruși mor de foame pe frontul din Ucraina. „Sunt abandonați și lăsați de izbeliște. Gătesc porumb pe care l-au găsit pe câmp!”

Militarii ruși mobilizați de Vladimir Putin și trimiși pe frontul din Ucraina au ajuns să mănânce porumb cules din câmpurile nerecoltate de localnici.

Rudelor acestora le trimit pachete la fiecare două săptămâni pentru a compensa lipsa de provizii din partea armatei. Cu toate acestea, bărbaților le lipsește și îmbrăcămintea rezistentă la intemperii și muniția pentru arme, potrivit sibreal.org

Soția unui militar rus povestește condițiile grele în care trebuie să lupte bărbatul.

„Se mânca o dată pe zi, soldații sunt nevoiți să doarmă pe pământul gol în aer liber și au un sac de dormit pentru cinci persoane! În același timp, unele dintre lucrurile pe care le-au cumpărat familiile au fost luate”, spune o femeie care locuiește în orașul Tiumen.

Citiți și: Putin e disperat că nu mai are militari! Pregătește o nouă mobilizare masivă în Rusia și cheamă la luptă inclusiv oameni care nu sunt cetățeni ruși

O altă femeie spune că bărbații au fost pur și simplu „abandonați și lăsați de izbeliște! Au rămas fără hrană și bucătăria de campanie este goală.  Acum gătesc porumb pe care l-au găsit pe câmp! Au mâncat ceea ce au putut găsi”.

Soțiile din Tomsk (n.r un oraș rusesc din Siberia) spun că soții lor primesc o masă de hrană uscată pe zi și 1,5 litri de apă pentru două zile, dacă au noroc.

„Lucrurile sunt foarte proaste, lipsesc de toate. Nu există mâncare, apă, echipament, uniforme, medicamente, muniție, mitraliere, nimic. Sunt într-o zonă de război și literalmente nu au arme”.

Rudele militarilor ruși organizează livrări cu pachete de alimente, cu ajutorul voluntarilor.

„Organizăm aici, în Tomsk, puncte de colectare pentru mâncare, bani, cumpărăm corturi, copertine, plase de camuflaj, walkie-talkie. Băieții cer cizme de pâslă, pulovere de lână, mănuși și fulare. Totul se deteriorează foarte repede. Și uneori, în timpul retragerilor, totul este aruncat. Foarte multe ard în timpul bombardamentelor. Nici noi nu suntem atotputernici, nu putem ajunge singuri în prima linie și nu fiecare voluntar este de acord să meargă într-un loc în care te împușcă. Încercăm, desigur, dar nu totul merge”, spune o altă soție.

Citiți și: Volodimir Zelenski a anunţat condiţiile Ucrainei pentru a încheia pacea cu Rusia