Putin e disperat că nu mai are militari! Pregătește o nouă mobilizare masivă în Rusia și cheamă la luptă inclusiv oameni care nu sunt cetățeni ruși

Putin vrea să continue agresiunea militară împotriva Ucrainei, însă e disperat că nu mai are militari pe front, iar acum pregătește o nouă mobilizare. Cetățenii non-ruși din orașul rusesc Celeabinsk sunt chemați la luptă, în ciuda faptului că mobilizarea parțială s-a încheiat.

02 dec. 2022, 09:00
Putin e disperat că nu mai are militari! Pregătește o nouă mobilizare masivă în Rusia și cheamă la luptă inclusiv oameni care nu sunt cetățeni ruși

Putin a suferit pierderi masive în războiul împotriva Ucrainei!

Rușii au suferit mari pierderi materiale și de personal, iar liderul de la Kremlin este înfuriat și disperat de o eventuală înfrângere, motiv pentru care acum vrea să pregătească o nouă mobilizare masivă.

Ineficiența mobilizării parțiale decretate la sfârșitul lunii septembrie îl neliniștește pe Putin și este gata să ordone o nouă campanie de recrutare pentru război,  iar decretul ar urma să fie semnat în perioada sărbătorilor de iarnă.

Citiți și: Alexander Lukașenko ar putea fi eliminat de Vladimir Putin dacă refuză să se implice în războiul din Ucraina

Cetățenii non-ruși din orașul rusesc Celeabinsk primesc ordine de mobilizare, în ciuda faptului că mobilizarea parțială s-a încheiat și în ciuda faptului că nu au pașapoarte rusești sau chiar permise de ședere, ceea ce ar trebui să-i facă neeligibili, relatează platforma rusă independentă de știri SOTA, potrivit cercetătorului independent Chris Owen, conform hotnews.ro

Astfel, SOTA relatează că angajaților unei rafinării de zahăr din Celeabinsk li s-au înmânat luni, prin conducerea fabricii, citații de mobilizare, cerând participarea lor la biroul militar de înregistrare și înrolare” astăzi (1 decembrie).

Printre cei care au primit citațiile s-au numărat și cetățeni din Belarus și Uzbekistan, care, după cum notează SOTA, nu au „pașapoarte rusești sau chiar de permise de ședere”.

„Nu îmi permit să nu merg. Până la urmă, sunt amenințat cu concedierea, iar aproape toți ceilalți băieți au plecat deja și s-au dus acasă. Maistrul spune că există un decret de la Putin portivit căruia chiar și non-cetățenii Federației Ruse sunt în curs de mobilizare. Îmi spun „nu te vor trimite la război, doar îți vor verifica datele”, dar tot mi-e teamă”, spune o persoană care lucrează în rafinărie.

Vestea că Putin vrea să declanșeze o nouă mobilizare a fost confirmată și de către un analist politic rus aflat în exil, care spune că Putin va impune legea marțială în mai multe orașe din Rusia din cauza dificultăților întâmpinate pe frontul din Ucraina.

Mesajul de „convingere” ar putea fi că Rusia are nevoie de o nouă mobilizare pentru a „proteja” țara de o amenințare dinspre Occident, spune istoricul și analistul politic Valeri Solovei, fost profesor la Institutul de Stat pentru Relații Internaționale (MGIMO) din Moscova, potrivit adevarul.ro

Faptul că Putin ar pregăti a doua etapă de mobilizare a fost anunțat și de către Anton Gerașcenko, consilier la Ministerul de Interne de la Kiev.

Potrivit oficialului ucrainean, liderul de la Kremlin ar plănui să înroleze până la 700.000 de oameni, în ianuarie.

Citiți și: Putin ar pregăti a doua etapă de mobilizare! Liderul de la Kremlin plănuiește să înroleze până la 700.000 de oameni