Militarul din Iaşi care şi-a bătut iubita în stradă, cercetat în libertate

Militarul de elită care şi-a bătut fosta iubită în plină stradă, în Iaşi, este cercetat în libertate de Parchetul Militar. Bărbatul este acuzat că a părăsit unitatea fără să anunţe. El plecase în timpul serviciului să se întâlnească cu femeia, iar pe fondul unei crize de gelozie a început să o bată. Victima, în schimb, nu a depus până acum plângere împotriva agresorului. Militarul de 31 de ani s-a prezentat la unitatea unde lucra, a povestit ce a făcut şi şi-a dat demisia.

RomaniaTV.net
16 iun. 2012, 07:37
Militarul din Iaşi care şi-a bătut iubita în stradă, cercetat în libertate

Femeia a fost lovită de cadrul militar în plină stradă sub privirile îngrozite ale trecătorilor. Marorii au spus că femeia a fost strânsă de gât şi lovită destul de rău. „A intervenit un domn, altfel o omora. A strâns-o de gât, apoi a luat un taxi şi a fugit”, a spus unul dintre martori.

Agresorul este militar încadrat din 2004 în cadrul Brigăzii 15 Mecanizate Iaşi. El a participat la misiuni în Irak şi Afganistan, ultima fiind în anul 2010.

Bărbatul s-a prezentat la unitatea militară unde lucra şi şi-a dat demisia după ce le-a povestit superiorilor ce a făcut. „Militarul şi-a înaintat demisia. Ultima evaluare psihologică a militarului a fost efectuată în noiembrie 2011”, a spus locotenet colonel Daniel Burlacu.

Agresorul este cercetat atât de Parchetul Militar, pentru că a părăsit unitatea în timpul serviciului fără acordul superiorilor, dar şi de poliţie pentru loviri şi alte violenţe.

„În functie de starea de sănătate a victimei, se vor propune măsuri legale. Cercetările continuă în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care s-a produs acest eveniment, a declarat purtătorul IPJ Iaşi, Anca Vîjiac.