Militarul rănit într-un accident la Cabana de instruire Cheia a murit într-un spital din Bruxelles

Caporalul Georgel Guţă, rănit în urmă cu două săptămâni în urma unui accident produs în timpul serviciului de pază la Cabana militară de instruire Cheia, a murit într-un spital din Bruxelles, anunţă MApN.

RomaniaTV.net
25 nov. 2016, 08:27
Militarul rănit într-un accident la Cabana de instruire Cheia a murit într-un spital din Bruxelles

Georgel Guţă a fost rănit grav pe 9 noiembri, în timp ce punea în funcțiune instalația de încălzire, „procedura care intra în atribuțiile de serviciu ale militarului”, după cum a precizat la vremea respectivă MApN. Caporalul în vârstă de 31 de ani a primit primul ajutor la fața locului și a fost transportat la Spitalul Universitar de Urgența Militar Central „Dr. Carol Davila” din București, unde s-a constatat că avea arsuri de gradul III și IV pe aproximativ 90% din suprafața corpului, „cu interesare facială, torace anterior și posterior, abdomen drept (hemitrunchi drept), ambele membre superioare și inferioare, cu suspiciune de arsuri de căi aeriene superioare”. În urma investigațiilor clinice și paraclinice și după asigurarea suportului ventilator necesar, bronhoscopia cu lavaj și reechilibrarea volemică s-a dispus intervenția chirurgicală de urgență pentru toaleta primară a leziunilor de arsură și a plăgilor, precum și pentru realizarea inciziilor de decompresie. Ulterior, pe 19 noiembrie, militarul a fost transferat la Spitalul Militar „Regina Astrid” din Bruxelles, unde s-a stins din viaţă joi, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării.

„Astăzi, camaradul nostru, caporalul clasa a III-a Georgel Guţă, a decedat la Spitalul Militar „Regina Astrid” din Bruxelles, în ciuda eforturilor depuse de către medici. Colegul nostru a fost victima accidentului de la Cabana militară de instruire Cheia, din data de 9 noiembrie. Sincere condoleanțe familiei îndoliate! Dumnezeu să-l odihnească în pace!”, a anunţat MApN pe pagina de Facebook.

Georgel Guță era necăsătorit, avea 31 de ani și era angajat al M.Ap.N. din anul 2009.