Min. Culturii: Calea Victoriei şi B-dul Magheru sunt puncte nevralgice ale patrimoniului în ruină

Ministrul Culturii, Corina Şuteu, a anunţat că încep lucrările la Biserica cu Sfinți (construită în 1728) de pe Calea Moșilor din București, unul dintre cele mai valoroase monumente istorice din Capitală. Reprezentantul Guvernului susţine că este inacceptabilă starea în care se află mai multe zone istorice din Capitală, precum Calea Moşilor şi B-dul. Gheorghe Magheru. 

20 iul. 2016, 14:36

„Încep lucrările la Biserica cu Sfinți (construită în 1728) de pe Calea Moșilor din București, unul dintre cele mai valoroase monumente istorice din Capitală.
Pentru salvarea Patrimoniul Construit al Bucureștiului, e nevoie să stabilim un dialog permanent între Minister, autoritățile locale și alte instituții interesate. Complexitatea problemelor cu care se confruntă patrimoniul Bucureștiului cere eforturi importante, resurse, voință și creativitate.
Consider inacceptabilă starea în care se află zonele istorice ale Bucureștiului, iar Calea Moșilor Vechi, Calea Victoriei, Calea Griviței, B-dul Magheru – Bălcescu, sunt puncte nevralgice ale patrimoniului în ruină.
Eforturile ONG-urilor care luptă pentru patrimoniu, inițiativele civice, munca specialiștilor -arhitecți, urbaniști și peisagiști-, sunt resurse extrem de importante pentru soluționarea acestei probleme esențiale a Capitalei: conservarea patrimoniului, salvarea memoriei și transformarea patrimoniului într-o sursă de dezvoltare și bunăstare.
Mulțumesc Patriarhiei Române pentru dialogul avut în chestiunea restaurării Bisericii cu Sfinți”, a scris pe pagina personală de Facebook ministrul Culturii, Corina Şuteu. 

Biserica cu Sfinţi din Bucureşti va fi restaurată cu bani de la Ministerul Culturii

Ministerul Culturii a alocat suma de 40.000 de lei pentru resturarea picturii interioare şi exterioare de la Biserica cu Sfinţi din Bucureşti. Detalii, aici.