Miner de la exploatarea de uraniu Crucea, rănit de un bolovan desprins din tavanul galeriei

Un miner de la exploatarea de uraniu de la Crucea-sectorul Botuşanu a ajuns la Spitalul Judeţean Suceava, având multiple traumatisme după ce a fost lovit în cap de un bolovan desprins din tavanul galeriei, Poliţia declanşând o anchetă în acest caz.

RomaniaTV.net
06 feb. 2013, 09:45
Miner de la exploatarea de uraniu Crucea, rănit de un bolovan desprins din tavanul galeriei

Poliţiştii au fost anunţaţi, marţi seară, că la Spitalul Judeţean din Suceava a fost adus un bărbat în vârstă de 52 de ani din oraşul Broşteni, victimă a unui accident de muncă produs la exploatarea minieră Crucea din sectorul Botuşanu.

În urma verificărilor s-a stabilit că bărbatul, miner la exploatarea Crucea a Companiei Naţionale a Uraniuniul – sucursala Suceava, lucra în schimbul întâi, iar la un moment dat i-a căzut în cap un bolovan desprins din tavanul galeriei.

Minerul purta cască de protecţie în momentul incidentului şi a mers la Spitalul Municipal Vatra Dornei pentru investigaţii, întrucât, în prima fază, nu acuza dureri şi nu avea leziuni vizibile.

Ulterior, el a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Suceava pentru că era necesară aparatură de specialitate pentru investigaţii amănunţite. În urma primelor investigaţii, bărbatul a fost diagnosticat cu „traumatism cranio-cerebral acut închis, fractură os parietal drept şi contuzie coloană cervicală”, fără să se poată estima numărul de zile de îngrijiri medicale necesare pentru vindecare.

Minerul a fost internat în secţia de neurochirurgie a Spitalului Judeţean Suceava.

Poliţia Judeţeană Suceava menţionează că cercetările în acest caz sunt continuate pentru vătămare corporală din culpă în legătură cu protecţia la locul de muncă.