Un bărbat a murit în urma unui accident lângă mina Roşiuţa. Alte 12 persoane sunt rănite

Şoferul unei dube care transporta mineri în zona Motru din judeţul Gorj a murit, iar alte şase persoane au fost rănite grav, joi, după ce autovehiculul în care se aflau s-a răsturnat. Încă şase mineri au suferit leziuni mai uşoare.

RomaniaTV.net
17 oct. 2013, 08:15
Un bărbat a murit în urma unui accident lângă mina Roşiuţa. Alte 12 persoane sunt rănite

Conform primelor informaţii accidentul a avut loc într-o pantă, pe un drum acoperit cu nămol, şoferul pierzând controlul volanului.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj, la faţa locului s-au deplasat două echipaje SMURD şi două ambulanţe, precum şi un echipaj de descarcerare.

În urma accidentului, produs la mina Roşiuţa din Gorj, şoferul dubei a murit, iar alte şase persoane au fost rănite, fiind transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu.

Pentru unul dintre răniţi a fost solicitat un elicopter SMURD pentru a-l transfera la o unitate medicală din Craiova.

Potrivit poliţiştilor, accidentul a avut loc pe un drum de acces în interiorul carierei Roşiuţa, unde lucrează minerii transportaţi cu duba respectivă.

Astfel, şoferul dubei, un bărbat de 47 de ani, care a murit în urma accidentului, a încercat să îşi regleze oglinda retrovizoare pe un drum în pantă, deschizând uşa autovehiculului pentru a se ghida mai bine, moment în care a pierdut controlul volanului, iar maşina a început să coboare cu spatele, răsturnându-se.

În dubă se aflau mai mulţi mineri, numărul exact al acestora nefiind încă stabilit.