Minerii blocaţi în Salina Ocna Dej au renunţat la PROTEST

Cei aproape o sută de mineri blocaţi în Salina Ocna Dej, judeţul Cluj, au renunţat, sâmbătă seară, la protest, după ce conducerea Societăţii Naţionale a Sării le-a promis că le acceptă revendicările salariale şi a semnat un protocol cu sindicatul care îi reprezintă.

19 dec. 2015, 19:30
Minerii blocaţi în Salina Ocna Dej au renunţat la PROTEST

Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Vuşcan, a declarat, sâmbătă seară, pentru Mediafax, că minerii care s-au blocat în Salina Ocna Dej din judeţul Cluj au renunţat la protest, după ce conducerea Societăţii Naţionale a Sării le-a promis că le acceptă revendicările salariale şi a semnat un protocol cu sindicatul care îi reprezintă.

CITEŞTE ŞI PROTEST la Salina Ocna Dej. Zeci de mineri, BLOCAŢI în subteran de vineri

„Conflictul de muncă spontan s-a încheiat şi ne bucurăm pentru acest lucru, în primul rând pentru sănătatea celor care de aproape 36 de ore erau în subteran. S-a ajuns la o concluzie şi directorul general al Societăţii Naţionale a Sării a încheiat un protocol cu sindicatul, iar în acest protocol s-a consemnat faptul că se va reveni la alocarea bugetară pentru salarii la nivelul anului 2014 (una din solicitările minerilor – n.r.). Urmează să aibă o întâlnire tehnică pe acest subiect, luni, la Bucureşti”, a spus Vuşcan.