Minerii continuă protestele extreme. 80 sunt blocaţi în subterna, 30 se află în greva foamei

Protestele extreme ale minerilor continuă. 80 de ortaci sunt în continuare blocaţi în subteranul de la Tehomir şi aproape 30 sunt în greva foamei în fata sediului Complexului Energetic Oltenia. Doi dintre minerii blocaţi în subteran sunt grav bolnavi, dar ortacii nu vor să mai negocieze decât cu managerul companiei sau cu ministrul Economiei.

18 mart. 2015, 15:24
Minerii continuă protestele extreme. 80 sunt blocaţi în subterna, 30 se află în greva foamei

În subteranul de la Tehomir a fost miercuri a doua zi de grevă. Mineri din schimburile doi şi trei s-au alăturat celor care sunt sub pământ de mai bine de 30 de ore.

Ortacii au primit miercuri apă, pâine şi conserve. Potrivit România TV, nu toţi suportă însă atâtea ore fără să vadă lumina zile, iar doi dintre minerii blocaţi în subteran au probleme grave de sănătate. Cu toate acestea, ei continuă să refuze să renunţe la protest.

Citeşte şi Zeci de mineri blocaţi în subteran în semn de protest

În această situaţie, un echipaj al ambulanţei va rămâne în permanenţă la gura minei, până când protestul se va încheia.

Până acum au fost două runde de negocieri, fără niciun rezultat. Aşteptat de ortaci, şeful Complexului Energentic Oltenia nu se arată prea disponbil. Între timp, în faţa Complexului Energetic Oltenia s-au adunat 30 de mineri. Toţi sunt nemultumiţi că de la 1 iunie peste 2100 de ortaci vor rămâne fără locuri de muncă.