Minerii de la Paroşeni au RENUNŢAT la protest

Cei peste o mie de mineri aflaţi, vineri, în subteran, la minele Paroşeni, Uricani şi Petrila, au decis să încheie protestul, după ce au discutat cu noua conducere SNIMVJ şi cu reprezentanţi ai Complexului Energetic Hunedoara.  

RomaniaTV.net
19 iul. 2013, 18:21
Minerii de la Paroşeni au RENUNŢAT la protest

Preşedintele Sindicatului „Huila”, Laszlo Domokos, a declarat, vineri seară, că începând cu ora 21.00 protestul este considerat încheiat. El afirmase şi anterior că noul contract cadru este unul destul de bun şi că le va recomanda colegilor săi să renunţe la protest.

Laszlo Domokos a declarat, la România TV, că, după părerea sa se putea ajunge la acest consens mai devreme, înainte ca minerii să intre în greva foameni. „De am obţinut se putea obţine, după părerea mea, şi mai devreme şi în alte condiţii. S-a încheiat un contract de livrarea cărbunelui care respectă solicitările şi care ne oferă siguranţa locului de muncă până la sfârşitul anului”, a explicat Domokos, adăugând că minerilor li s-a promis că SNIMVJ va intra sub tutela ministrului delegat pentru Energie.

Aproximativ 500 dintre minerii aflaţi în subteran la Mina Paroşeni intraseră, vineri după-amiază, în greva foamei, considerând că sunt dispreţuiţi şi ignoraţi de forurile decizionale, în timp ce alt ortac a fost adus la suprafaţă întrucât i s-a făcut rău.

Preşedintele sindicatului „Huila”, Domokos Laszlo, care a fost în subteran să le spună minerilor despre întâlnirea de la Prefectura Hunedoara, a confirmat că aceştia i-au comunicat că vor recurge la această formă de protest.

Înainte de discuţia cu noul director general al SNIMVJ, Aurel Anghel, ortacii aflaţi în subteran anunţaseră, prin liderul sindical Laszlo Domokos, că ar putea încheia protestul, dacă li se garantează prevederile din noul contract cadru negociat vineri între reprezentanţii SNIMVJ şi cei ai Complexului Energergetic Hunedoara.