Mini-tornadă spectaculoasă la Cluj! Vârtejul puternic a antrenat bucăţi de materiale de construcţie care au spart geamurile oamenilor. VIDEO

O mini-tornadă spectaculoasă a fost surprinsă, marți seara, la Cluj-Napoca în timpul furtunii care a afectat mai multe cartiere din oraş, dar și comuna Florești.

24 aug. 2022, 17:51
Mini-tornadă spectaculoasă la Cluj! Vârtejul puternic a antrenat bucăţi de materiale de construcţie care au spart geamurile oamenilor. VIDEO

Fenomenele meteo extreme sunt tot mai dese, iar alertele de vreme rea se întețesc. Marți seara, prin sistemul Ro-Alert a fost emisă o avertizare de vreme extremă pentru Cluj, iar în unele părți ale orașului vântul extrem de puternic a făcut ravagii.

Mini-tornadă spectaculoasă la Cluj

Între Lacuri, în Cluj-Napoca, s-a format chiar o mini-tornadă, care a ridicat la 20 de metri materialele de construcții. În imaginile surprinse de un clujean se poate observa cum vârtejul puternic s-a creat în fața unui bloc aflat în construcție și a antrenat praf și bucăți ușoare de materiale. Oamenii s-au trezit cu geamurile sparte de resturile antrenate de furtună, potrivit cluj24.ro

COD GALBEN de ploi torenţiale în Cluj

Județul Cluj se află miercuri sub cod galben de ploi torențiale, până la ora 21:00. Potrivit meteorologilor, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată local în zonele montane, Transilvania, Maramureş, Crişana, Banat, Oltenia şi vestul Munteniei. De asemenea, pe parcursul intervalului, vor fi averse torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi pe alocuri vijelii şi grindină.

Adminstraţia Naţională de Meteorlogie a emis ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN pentru intervalul 24 august, ora 10:00 – 24 august, ora 21:00 când se aşteaptă instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi însemnate cantitativ.

Citeste si Prognoza meteo pe două săptămâni: Ploi abundente şi inundaţii, apoi revine canicula

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată local în zonele montane, Transilvania, Maramureș, Crișana, Banat, Oltenia și vestul Munteniei. Vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp”, a transmis ANM.

De asemenea, a fost emisă ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN pentru zilele de 24, 25, 26, 27 august de disconfort termic ridicat.

Miercuri (24 august), local în Moldova, Dobrogea și Muntenia, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Pe arii restrânse va fi caniculă, temperaturile maxime se vor situa între 32 și 36 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 19…21 de grade. Joi, vineri și sâmbătă (25, 26, 27 august) în vestul, sudul și estul teritoriului disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 32 și 36 de grade, iar cele minime nu vor coborî sub 18…21 de grade”, a transmis ANM.

Citeste si Prognoza meteo 22 august-19 septembrie. Cum va fi vremea în prima lună de toamnă