Prognoza meteo 22 august-19 septembrie. Cum va fi vremea în prima lună de toamnă

Meteorologii anunţă temperaturi ridicate la începutul toamnei, după care vremea începe să se răcească şi să devină normală pentru data din calendar.

19 aug. 2022, 08:20
Prognoza meteo 22 august-19 septembrie. Cum va fi vremea în prima lună de toamnă

Prognoza meteo 22 august-19 septembrie. Temperaturile vor continua să fie ridicate în ultimele două săptămâni de vară, la fel şi în prima săptămână de toamnă, după care vremea începe să se răcească.

Prognoza meteo 22 august-19 septembrie. Anunţ de ultimă oră de la meteorologi

Citeşte şi Prognoza meteo 19 august. Vreme caniculară şi disconfort termic ridicat, temperaturile vor ajunge la 40 de grade la umbră

În săptămâna 22 – 29 august valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în regiunile nordice şi estice. Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea de sud-vest a ţării, dar mai ales în zona de munte aferentă, iar în rest cantităţile de precipitaţii vor fi deficitare.

În săptămâna 29 august – 5 septembrie, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în est şi sud-est. Cantităţile de precipitaţii vor fi local excedentare în regiunile vestice, dar şi local deficitare în cele estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

În săptămâna 5 – 12 septembrie, temperaturile medii vor fi uşor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă în regiunile estice şi sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va avea o tendinţă uşor excedentară în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

În săptămâna 12 – 19 septembrie, mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice pentru această săptămână, mai ales în estul şi sud-estul ţării. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru acest interval vor fi excedentare în regiunile vestice, nordice şi nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Citeşte şi Se întâmplă și la case mai mari. Parisul a fost măturat de furtunile care au provocat inundații teribile