MINIGHID: Cum să pierzi vremea la muncă FĂRĂ să dai de bănuit

Hai să recunoaştem, programul clasic de la 9.00 la 17.00 înseamnă 8 ore de muncă, fără drept de apel, iar unii oameni pur și simplu nu sunt făcuţi pentru asta. De aceea, există posibilitatea de a pierde timpul la locul de muncă, dar mulţi oameni se tem să nu fie prinşi şi concediaţi. Există însă o linie fină între a munci prea mult şi a munci prea puţin. Mai jos sunt câteva metode populare prin care oamenii se prefac că muncesc aproape zi de zi.

RomaniaTV.net
05 feb. 2013, 06:29
MINIGHID: Cum să pierzi vremea la muncă FĂRĂ să dai de bănuit

Pentru a fi un pierde-vară timp eficient, va trebui să înveți cum să leneveşti într-un mod isteţ, altfel vei fi dat afară, potrivit CollegeHumour.

Bea. Bea ca şi cum viaţa ta depinde de asta

Apă, cafea, ceai. Bea orice. Şi în cantităţi mari. Băuturile te vor face să urinezi mai repede și mai des. Nimeni nu  poate da vina pe tine pentru lipsa ta de control asupra vezicii urinare. Și numai un șef extrem de insensibil ar țipa într-adevăr la tine. Deci, foloseşte asta în avantajul tau. Nu te grăbi. Barbaţii pot chiar urma rolurile feminine și să stea pe colac. Nu te grăbi. Pisoarele au fost construite pentru viteză. Nu trebuie să fii jefuit de acest timp prețios.

Timp pierdut: între 30 secunde şi 3 minute la fiecare utilizare

Spală-te foarte riguros pe mâini

După ce ai terminat cu toaleta, rezervă un pic de timp suplimentar pentru a curaţa bine mâinile. Asigură-te că sunt cât se poate de curate. Prea mulți oameni se grăbesc la această etapă sau chiar o ignoră complet. Un timp de spălat mâinile suplimentar atrage suspiciuni minime.

Timp pierdut: 15 până la 30 de secunde pentru fiecare spălare

Fii „organizat”

De-a lungul săptămânii, umple-ţi biroul cu o mulţime de chestii nefolositoare şi fă cât mai multă dezordine. Apoi, în după-amiaza zilei de vineri sau în dimineața zilei de luni spune că ţi-ai rezervat timp pentru a-ţi curăța biroul. Acum poţi începe aranjarea markerelor în funcţie de culoare, reîncărcarea hârtiei în printer, precum și reorganizarea dosarelor.

Timp pierdut: 20 de minute până la o oră în fiecare săptămână

Umple calculatorul cu programe şi viruşi

Încarcă-ţi computerul cu de toate. Descarcă o grămadă de spam inutil și fișiere virusate. Deși îţi poate strica noul PC, ei bine, asta e ideea. Apoi stai confortabil și priveşte cum computerul tău se mişcă din ce în ce mai încet. Dacă şeful tau se plimbă prin zonă, poţi să te plângi cu voce tare: „La naiba cu el de calculator.” Uită-te cum el râde și este de acord cu tine. Oferă-i acel zâmbet crispat și te va lăsa în pace. Pentru un plus de efect, ţipa şi înjură computerul. Apoi prefă-te enervat și deschide o carte în timp ce aștepţi să ţi se încarce ecranul sau în timp ce dai un restart.

Timp pierdut: 30 de minute până la o oră pe zi

Foloseşte isteţ internetul

O gafă că amator este să navighezi pe Internet pe calculatorul companiei. Aceasta este o greşeală, deoarece poate duce la concediere. Nu folosi calculatorul pentru a descărca noua piesă Kelly Clarkson în format MP3 sau pentru a sta pe Facebook. În schimb, foloseşte în mod legitim Internetul pentru afaceri. Ai nevoie de numărul de telefon sau adresa unui client din partea cealaltă a orașului? Nu economisi timpul folosind cartea aia de telefoane sau agenda. Pierde timpul în căutarea acestuia pe internet. În acest fel, poţi dovedi şefului că ai lucrat, în timp ce pierzi timp prețios.

Timp pierdut: între 5 și 30 de minute pe zi

Şedinţe. Şedinţe. Şedinţe

Du-te la fiecare întâlnire la care poţi participa. Cei mai mulți oameni știu că şedinţele mănâncă o mulţime de timp la birou aşa că foloseşte-le în avantajul tău. Ai fi şocat de cât de mulţi oameni profită de aceste posibilități de aur. Doar stai jos, dai din cap de câteva ori, și începi să-ţi planifici vacanţa în timp ce alţi oameni dezbat diverse probleme în jurul tău.

Timp pierdut: aproximativ 40 de minute la o întâlnire. Participă la 2-3 şedinţe pe săptămână.

Trage un pui de somn

Ești obosit. Ai nevoie de un pui de somn. Dar chiar şi cel mai experimentat pierde vară trebuie să fie foarte precaut atunci când vine vorba de somn. Somnul poate fi foarte periculos dacă eşti prins în fapt.

Încearcă asta: Du-te într-o zona semi-aglomerată și pregăteşte-ţi scena. Aruncă pe jos cana plină de cafea sau împinge scaunul deoparte, etc. Apoi întinde-te pe jos și dormi. Ideea este să faci să pară ca și cum ai leșinat de la o comoţie sau un spasm brusc. Ai o scuză pregătită și insistă să nu fii trimis acasă. Nu face asta prea des și nu sforăi. Te va da de gol.

Timp pierdut: Oriunde de la 10 minute până la câteva ore.