Ministerul de Externe condamnă atacul armat de la sinagoga din Pittsburgh

Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate atacul armat care a avut loc sâmbătă, 27 octombrie, la o sinagogă din Pittsburgh, Statele Unite ale Americii, soldat cu numeroase victime, se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe.

RomaniaTV.net
30 oct. 2018, 21:31
Ministerul de Externe condamnă atacul armat de la sinagoga din Pittsburgh

Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanţe familiilor victimelor şi exprimă întreaga speranţă pentru recuperarea rapidă a persoanelor rănite, se mai arată în comunicat.

„Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate orice gesturi cu caracter antisemit şi susţine eforturile comunităţii internaţionale în prevenirea, combaterea şi sancţionarea manifestărilor de discriminare rasială, xenofobie şi intoleranţă”, se subliniază în comunicat.

Unsprezece persoane au fost ucise şi şase rănite sâmbătă dimineaţa, când un bărbat a deschis focul asupra credincioşilor aflaţi într-o sinagogă din Pittsburgh. Autorul atacului, Robert Bowers, de 46 de ani, a fost inculpat pentru 29 de capete de acuzare pentru crime federale, potrivit unui comunicat oficial. El va fi urmărit penal, printre altele, pentru crimă antisemită şi riscă pedeapsa cu moartea, a declarat sâmbătă ministrul american al Justiţiei, Jeff Sessions.

Acesta este cel mai violent atac antisemit comis în Statele Unite ale Americii în ultimele decenii. AGERPRES/(AS – autor: Antonia Niţă, editor: George Onea, editor online: Daniela Juncu)