Ministerul de Interne decontează concediile de odihnă pentru poliţişti, în limita sumei de 1.450 de lei

Ministerul de Interne anunţă că anul acesta poliţiştilor, militarilor şi personalului civil din cadrul ministerului li se va asigura decontarea serviciilor de care beneficiază în perioada concediului de odihnă în unităţi turistice aflate pe teritoriul României, în limita valorică prevăzută de reglementările legale.

RomaniaTV.net
31 mart. 2018, 10:32

Angajaţii Ministerului Afacerilor Interne (MAI) beneficiază de decontarea concediului de odihnă, în limita sumei de 1.450 de lei, informează un comunicat MAI.

MAI arată că în acest an poliţiştilor, militarilor şi personalului civil din cadrul Ministerului Afacerilor Interne li se va asigura decontarea serviciilor de care beneficiază în perioada concediului de odihnă în unităţi turistice aflate pe teritoriul României, în limita valorică prevăzută de reglementările legale.

„Cuantumul sumelor decontate nu va fi luat în calcul la determinarea procentului (…) referitor la limitarea sporurilor, compensaţiilor, adaosurilor, primelor, premiilor şi indemnizaţiilor şi a altor drepturi acordate de fiecare ordonator de credite”, arată ministerul.

De asemenea, ministerul precizează că „soluţia decontării a fost necesară, întrucât din cauza regulilor de protecţie a datelor cu caracter personal şi a celor instituţionale cu privire la angajaţii din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională, acestora nu li se puteau acorda vouchere de vacanţă în valoare de 1.450 de lei, aşa cum este prevăzut pentru celelalte categorii bugetare”.

MAI are deja prevăzute sumele necesare decontării cheltuielilor efectuate pentru concediile de odihnă în reţeaua naţională de turism, în bugetul aferent anului 2018.

Totodată, personalul MAI va beneficia de prevederile Legii concediului paternal nr. 210/1999. Până în prezent, angajaţilor MAI nu li se acorda concediul paternal deoarece Legea 210/1999 făcea referire strictă la personalul asigurat în cadrul sistemului asigurărilor sociale de stat.

De asemenea, prin Legea 80 din 28 martie 2018 a fost eliminată restricţia instituită de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului 90/2017, care prevedea că instituţiilor şi autorităţilor publice, indiferent de modul de finanţare şi subordonare, li se interzice achiziţionarea de autoturisme şi mobilier.

Ministerul Afacerilor Interne va achiziţiona anul acesta autospeciale în valoare de 120 de milioane de lei pentru structurile sale operative, se mai arată în comunicat. 


loading...
Partenerii noștri