Ministerul de Interne, pus să plătească mai multe cărţi comandate de doi inspectori şcolari falşi de la Şcoala de Poliţie

Doi bărbaţi din Prahova s-au dat drept inspectori şcolari şi profesori de la Şcoala de Poliţie şi au comandat cărţi de la o editură din Bucureşti fără să mai plătească marfa. Acum unitatea de învăţământ a Ministerului de Interne şi Inspectoratul Şcolar Prahova au fost somate să achite facturile care depăşesc 3,5 milioane de lei.

09 mart. 2017, 12:48
Ministerul de Interne, pus să plătească mai multe cărţi comandate de doi inspectori şcolari falşi de la Şcoala de Poliţie

Cei doi prieteni au găsit o metodă inedită de a obţine bani. Au mers la o editură din Capitală unde au susţinut că sunt reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean şi ai Şcolii de Poliţie. Escrocii au propus un târg în urma căruia ar fi permis pătrunderea pubicaţiilor tipărite de respectiva editură pe piaţa şcolară de carte. În schimb, editura trebuia să plătească un comision consistent pentru a avea acces în unităţile de învăţământ din Prahova.

După ce au făcut înţelegerea, cei doi au încasat comisionul şi au comandat cărţi în valoare de aproape 4 milioane de lei pe care au promis că le vor vinde într-un timp scurt.

Când au văzut că în cont nu intră niciun leu, reprezentanţii editurii au sunat la Inspectoratul Şcolar şi la Şcoala de Poliţie pentru a se interesa de situaţia vânzărilor de carte. Aşa au aflat că au fost victimele unei înşelăciuni şi au făcut plângere la Poliţie.

Cei doi au fost arestaţi. Alţi trei complici au primit control judiciar pentru 60 de zile.