Ministerul Economiei a schimbat directorul general şi preşedintele CA la Transelectrica

Compania Transelectrica (TEL), controlată de Ministerul Economiei, are un nou director general, Andrei Gabriel Benghea-Mălăieş, şi un nou preşedinte CA, Gabriel Gheorghe.

RomaniaTV.net
25 oct. 2012, 15:06
Ministerul Economiei a schimbat directorul general şi preşedintele CA la Transelectrica

Consiliul de Administraţie al companiei a fost convocat, miercuri, la propunerea reprezentanţilor Ministerului, pentru schimbarea directorului general şi a preşedintelului CA.

Mălăieş l-a înlocuit în funcţia de director general pe Marius Ion Mateescu, iar conducerea CA a fost preluată de Gheorghe de la Mircea Ciopraga.

Guvernul s-a angajat faţă de FMI să schimbe directorii unor companii de stat cu manageri profesionişti, prin procese de selecţie bazate pe competenţă.

Termenele iniţiale pentru selectarea noilor conduceri la mai multe companii de stat au fost stabilite pentru începutul acestui an, dar au fost decalate aproape lunar.

Ministrul Economiei, Daniel Chiţoiu, afirma, la începutul lunii iulie, că procedurile de numire a noilor conduceri la companiile Romgaz, Transgaz, Nuclearelectrica şi Transelectrica vor fi încheiate până cel târziu la 25 iulie.