Ministerul Economiei îi cere lui Dan Diaconescu DOVADA banilor oferiţi pentru Oltchim

Plecat în Germania până miercuri, Dan Diaconescu va trebui, la întoarcere, să facă dovada că deţine suma de bani oferită pentru pachetul majoritar de acţiuni al combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea.

RomaniaTV.net
24 sept. 2012, 17:28
Ministerul Economiei îi cere lui Dan Diaconescu DOVADA banilor oferiţi pentru Oltchim

Avocatul lui Dan Diaconescu, Daniel Fenechiu, a declarat la România TV că Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) din cadrul Ministerului Economiei a solicitat documente care să ateste faptul că la data licitaţiei pentru pachetul majoritar de acţiuni de la Oltchim Dan Diaconescu se afla în posesia banilor oferiţi.

„Ne-au rugat, cu motivarea că se doreşte o detensionare a atmosferei şi o liniştire a spiritelor, să punem la dispoziţia Oficiului documente din care să rezulte că la data la care a avut licitaţia Dan Diaconescu avea resursele necesare ca să facă respectiva ofertă. Ne-au comunicat acest lucru odată cu procesul verbal încheiat în jur de orele 18.40, când Dan Diaconescu se afla în avion”, a subliniat avocatul Fenechiu.

Daniel Fenechiu a precizat că Dan Diaconescu va decide dacă răspunde solicitării miercuri, la revenirea din Germania.

„Miercuri se întoarce în România şi va fi dispoziţia şi decizia lui în ce manieră răspunde la această solicitare. Neîndoielnic, recomandarea mea ca avocat va fi să dea curs acestei solicitări pentru a elimina orice suspiciune. Din informaţiile pe care eu le deţin Dan Diaconescu poate face dovada resurselor şi pentru el nu va fi o problemă să achite preţul”, a mai spus Daniel Fenechiu.