Ministerul Economiei prelungeşte cu o săptămână etapa de înscriere în cadrul măsurii 1 pentru microgranturile de 2.000 euro

Publicat: Vineri, 16 Octombrie 2020 10:57 // Actualizat: Vineri, 16 Octombrie 2020 10:57 // Sursa: romaniatv.net

Ministerul Economiei a anunţat vineri că prelungeşte cu o săptămână, pâna pe 21 octombrie, perioada de înscriere cadrul măsurii 1 - “Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile”. Peste 18.700 de cereri au fost depuse până în prezent, în programul de microgranturi. 

”Etapa de înscriere în cadrul măsurii 1 - 'Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile' din cadrul schemei de ajutor de stat instituite prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 130 din 31 iulie 2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operaţional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19, s-a prelungit cu o săptămână”, a informat ministerul.

Noul termen-limită de înscriere pentru IMM-urile, PFA-urile, ONG-urile şi CMI-urile care doresc să acceseze microgranturile este miercuri, 21 octombrie 2020, ora 20:00.

Formularul electronic de înscriere în cadrul măsurii 1 - “Microgranturi acordate din fonduri externe nerambursabile” rămâne activ pe link-ul granturi.imm.gov.ro.

Totalul bugetului alocat programului este de 100 de milioane de euro.

Despre acest program a vorbit joi şi Liviu Rogojinaru, secretar de stat pentru Mediul de Afaceri în Ministerul Economiei, în cadrul videoconferinţei “RoInvest”, organizată de Agenţia de presă News.ro, în parteneriat cu Team Innovation Media şi Agenţia de PR şi comunicare Plurivox.

”Aş începe cu cele trei programe care sunt acum în desfăşurare la Ministerul Economiei şi ne ocupăm de ele în mod direct. Primul program, acela de 100 milioane euro pentru companiile foarte mici, microintreprinderi, persoane fizice autorizate, a început de luni. Până acum avem peste 16.000 de aplicanţi în sistem, avem şi în jur de 1.000 de aplicanţi la care s-au cerut lămuriri suplimentare. Ne pare bine că programul merge corect, nu s-a blocat. Am avut peste 300 de accesări pe minut şi programul nu s-a blocat, funcţionează corect. Îl vom ţine deschis până la sfârşitul săptămânii, dar eu cred că va fi deschis şi săptămâna viitoare, de aşa manieră încât toţi  cei care vor avea dorinţa, necesitatea şi vor voi să poată să intre în acest program”, a declarat secretarul de stat Liviu Rogojinaru.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
fonduri UE granturi Liviu Rogojinaru microgranturi ministerul economiei
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8738
RON
20 Oct
noapte 5 °
zi 19 °
Ultimele joburi adaugate
24 H