Ministerul Economiei: Transelectrica intenţionează să înfiinţeze o reprezentanţă în Republica Moldova

Publicat: Marţi, 28 August 2018 23:22 // Actualizat: Marţi, 28 August 2018 23:22 // Sursa: romaniatv.net

Ministerul Economiei a anunţat marţi că transportatorul national de energie electrică Transelectrica, una din cele mai profitabile companii de stat, intenţionează să înfiinţeze o reprezentanţă în Republica Moldova.

Dănuţ Andruşcă, ministrul Economiei, a avut o întâlnire bilaterală cu omologul său din Republica Moldova, ministrul Economiei şi Infrastructurii, Chiril Gaburici.

”Republica Moldova este o destinaţie interesantă şi plină de potenţial pentru investitorii români şi am încredere deplină că din această toamnă vom vedea o intensificare a interesului investitorilor români pentru ţara vecină”, a declarat Dănuţ Andruşcă.

Subiectul principal al discuţiilor a fost procesul de privatizare al Vestmoldtransgaz, care se va finaliza săptămâna viitoare, după semnarea procesului verbal de preluare.

”Dănuţ Anduşcă, Ministrul Economiei, a amintit că, în domeniul energiei electrice, operatorul român de transport, Transelectrica, colaborează cu success cu ÎS Moldoelectrica, în sensul interconectării sistemelor celor două ţări. În vederea dinamizării acestei colaborări, Transelectrica intenţionează să înfiinţeze o reprezentanţă în Republica Moldova”, arată un comunicat al ministerului.

Ministrul Economiei, Dănuţ Andruşcă, a subliniat totodată importanţa economică şi politică a gazoductului Ungheni-Chişinău, despre care a arătat că este unul dintre cele mai importante proiecte de dezvoltare din regiune, care va contribui la asigurarea securităţii energetice a Republicii Moldova.

”În cadrul întâlnirii, cei doi demnitari au acordat o atenţie sporită acţiunilor şi măsurilor care pot fi întreprinse pentru consolidarea parteneriatului dintre România şi Republica Moldova din perspectivă economică. Astfel, a fost reiterat interesul pentru cooperare în numeroase domenii, în mod special în cel energetic, pentru dezvoltarea suplimentară a relaţiilor comerciale şi economice dintre cele două state”, spun reprezentanţii Ministerului Economiei.

România este deja principalul partener comercial al ţării vecine, iar volumul comerţului exterior al Republicii Moldova cu România a înregistrat suma de 1 miliard de dolari, doar în primele şase luni ale anului.

În acest context, cei doi demnitari au stabilit organizarea celei de-a XI-a sesiuni a Comisiei mixte interguvernamentale de colaborare economică în perioada 11-12 octombrie, la Chişinău. Totodată s-a discutat şi despre organizarea unui forum economic bilateral al oamenilor de afaceri. La eveniment urmează să se deplaseze la Chişinău mai mulţi reprezentanţi ai marilor companii prezente pe piaţa românescă şi cea a Uniunii Europene, stimulându-se astfel interesul investitorilor faţă de ţara vecină.

”Ministrul român al economiei a precizat că buna cooperare din domeniul energiei ar putea fi extinsă şi în domeniul industrial, mai exact în sectorul auto, care în România are o contribuţiei majoră în economie. Această sugestie a fost primită cu interes de către omologul său, care a afirmat că în ultimul an industria automotive din Republica Moldova a cunoscut o creştere semnificativă”, mai arată comunicatul.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Chişinău Dănuţ Andruşcă ministerul economiei transelectrica
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7612
RON
24 May
noapte 12 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H