Ministerul Educaţiei a anunţat în ce scenarii vor funcţiona şcolile din România. Ce elevi vor merge la şcolă din 8 februarie

Ministerul Educaţiei a anunţat rata de incidență pe localități şi scenariile în care vor funcţiona grădiniţele şi şcolile din România din 8 februarie în fiecare localitate în parte.

05 feb. 2021, 12:18
Ministerul Educaţiei a anunţat în ce scenarii vor funcţiona şcolile din România. Ce elevi vor merge la şcolă din 8 februarie
Ministereul Educaţiei a anunţat în ce scenarii vor funcţiona şcolile din România. Ce elevi vor merge la şcolă din 8 februarie

În municipiile Cluj-Napoca, Timişoara şi Zalău, dar şi alte zeci de localităţi şcolile se vor deschide din 8 februarie în scenariul roşu, a anunţat Ministerul Educaţiei.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că în prezent 149 de localităţi din ţară sunt în scenariul roşu. Alte 903 vor deschide unităţile şcolare în scenariul galben.

Citeşte şi: Care sunt elevii care nu vor purta mască de protecţie la şcoală. Anunţul făcut de ministrul Educaţiei

„Am afişat pe site-ul Ministerului Educaţiei lista tuturor celor 3.100 de UAT din România cu încadrarea în scenarii, în aşa fel fiecare părinte, profesor, elev cum se vor întâmpla lucrurile după 8 februarie. Prin consultarea listei se poate afla în ce fel se vor derula lucrurile din 8 februarie. Sunt 149 de localităţi în scenariul roşu, 903 în scenariul galben în care vor merge copiii de grădiniţă, clasele 1-4 şi clasa pregătitoare şi elevii din clasele terminale”, a afirmat Sorin Cîmpeanu.

Conform documentului prezentat de Ministereul Educaţiei, în Bucureşti şcolile şi grădiniţele vor fi deschise în scenariul galben.

Citeşte şi: În ce condiţii se suspendă cursurile în şcoli şi grădiniţe. Precizări importante pentru părinţi

Rata de incidenţă în fiecare localitate on Scribd

ŞCOLI DESCHISE din 8 februarie. Care sunt scenariile 

În localitățile care se încadrează în așa-numitul scenariu verde, cu relativ puține cazuri, toate școlile se redeschid fizic, copiii merg la școală.

În localitățile care se încadrează în scenariul galben, adică sunt ceva mai multe cazuri de infectare, lucrurile se schimbă în sensul că merg în continuare la școală, mai exact la grădiniță și la școală, copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, și copiii din clasele terminale – VIII, XII, XIII.

În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, continuă pentru un timp să meargă la școală și la grădiniță copiii de grădiniță și de ciclu primar, dar ceilalți nu mai merg la școală.

Incidența în cele patru scenarii:

scenariul verde – incidența sub 1 la mia de locuitori
scenariul galben – incidența de sub 3 la mia de locuitori
scenariul roșu – incidența de peste 3 la mia de locuitori
Atunci când se ajunge cu rata de infectare peste 6, localitatea se carantinează și toată lumea stă acasă, școlile se închid, se merge în on-line.