Care sunt elevii care nu vor purta mască de protecţie la şcoală. Anunţul făcut de ministrul Educaţiei

Ministrul Educaţiei a făcut noi declaraţii cu privire la redeschiderea şcolilor. Sorin Cîmpeanu susţine că preşcolarii de la grădiniţă nu vor fi obligaţi să poartă mască de protecţie

04 feb. 2021, 19:38
Care sunt elevii care nu vor purta mască de protecţie la şcoală. Anunţul făcut de ministrul Educaţiei

Elevii care nu vor purta mască de protecţie la şcoală. Anunţul l-a făcut joi seară, exclusiv, la România TV.

Care sunt elevii care nu vor purta mască de protecţie la şcoală. Ce spune Sorin Cîmpeanu

„După o lungă perioadă în care totul s-a desfăşurat online, în care pierderile acestei perioade au fost farte mari, deschiderea şcolilor a fost esenţială. Deschiderea şcolilor trebuie să se facă. Decizia de a se deschide şcolile de pe 8 februarie, după scenarii. Toţi elevii trebuie să poarttă masca, mai puţin cei de grădiniţă. E o cerinţă a sistemului sanitar cu privire la orele de sport, iar elevii trebuie să poartă mască. Elevii vor sta câte 2 elevi în bancă.

Separatoarele de plexiglas s-au arătat inutile. Mâine va apărea în formă legală ordinul de ministru cu privire la acest eveniment. Eliminarea totală a riscului nu există, important e să ne asumăm riscurile care pot fi gestionate.”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Sorin Cîmpeanu a declarat că o şcoală poate fi închisă la scurt timp dacă situaţia epidemiologică impune acest lucru.

„Au fost puse laolaltă realităţile din Educaţie şi din sistemul sanitar. Ştim faptul că riscul nu poate fi eliminat complet, dar acesta poate fi gestionat. Nu am avut creşteri semnificative. S-a prezentat situaţia din Europa, unde grădiniţele şi clasele primare sunt închise. M-am ocupat personal despre situaţia la zi a fiecărui stat european. Sunt state cu o situaţie epidemiologică mai rea ca a României şi au şcolile deschise.

În scenariul roşu e o rată mai ridicată, I-IV şi V-VIII, de obicei, au clasele în aceeaşi clădire. Trebuie să se asigure o distanţare mai mare în clădirile şcolilor. A fost luat în considerare şi scenariul în care şcolile vor fi închise la scurt timp după ce s-au redeschis. Nu va exista o ezitare în ceea ce priveşte starea de sănătate dacă situaţia epidemiologică ne va obliga. Experţii din sănătate ne-au spus că nu există îngrijorări imediate în această privinţă.

Astăzi, în România mai avem o singură localitate carantinată. Comuna Havârna din judeţul Botoşani. avem 17 judeţe în scenariul verde,  24 în zona galbenă şi unul singur în zona roşie (Timiş), decizia nu se ia la nivel de judeţ, ci la nivel de localitate.”,a  mai declarat el cu câteva zile în urmă.

Citeşte şi: Ministrul Educaţiei explică redeschidearea şcolilor pe 8 februarie: Elevii vor sta doi în bancă, cu mască de protecţie obligatorie!