Ministerul Educaţiei a făcut PLÂNGERE PENALĂ împotriva lui Funeriu pentru mai multe ordine dispărute

Inspectoratul Teritorial de Muncă Bucureşti face un control generalizat al angajaţilor Preşedenţiei. Pe de altă parte, ministrul Educaţiei a făcut o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti împotriva fostului ministru Daniel Funeriu şi a altor persoane responsabile din instituţie, după ce a constatat că lipsesc mai multe ordine. Totul a început după ce ministrul interimar al Educaţiei Liviu Pop a ajuns la concluzia că, Daniel Funeriu, consilierul preşedintelui Băsescu nu are echivalate studiile necesare pentru a putea fi angajat pe un astfel de post. Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a reclamat faptul că, în baza unui ordin de ministru, de pe vremea lui Daniel Funeriu, s-a făcut o echivalare a unui titlu de doctor, ordin care nu a fost înregistrat în arhiva Ministerului Educaţiei.

RomaniaTV.net
26 iun. 2012, 14:12
Ministerul Educaţiei a făcut PLÂNGERE PENALĂ împotriva lui Funeriu pentru mai multe ordine dispărute

„Am înaintat astăzi (marţi – n.r.) o sesizare către Parchetul de pe lângă Judecătoria sectorului 1, în care s-a constatat că în baza unui ordin de ministru s-a făcut o echivalare a unui titlu de doctor, în condiţiile în care în procesul verbal de predare-primire între cabinetul fostului ministru al Educaţiei şi arhiva Ministerului, 32 de ordine nu au fost înregistrate, în consecinţă nu există, iar unul dintre ordine a stat la baza acestei echivalări”, a spus Liviu Pop.

Oficialul a completa că „nu este de vină persoana care a fost echivalată, persoana respectivă are dreptate”, iar „problema este că ministrul Educaţiei a emis un ordin în baza unui document care nu există.

Pentru a elimina orice suspicine, Liviu Pop a precizat că va face publice toate ordinele de ministru din 2011 şi 2012, în total 60 de ordine de ministru, „care nu au fost predate la arhiva ministerului”. „Pe cale de consecinţă ordinele sunt nule. Poate ele produc efecte în aceste momente, fapt pentru care continuăm ancheta în a identifica cele 60 de ordine de ministru, cum arată ele şi unde îşi produc efectele în momentul de faţă”, a adăugat ministrul interimar al Educaţiei.

Liviu Pop a trimis inspectorii de la ITM Palatul Cotroceni, deoarece vrea să ştie ce studii are Daniel Funeriu şi cum a fost angajat pe post de consilier prezidenţial pe Educaţie, având în vedere controversele legate de diploma sa de Bacalaureat.