Ministerul Educaţiei a lansat licitaţia de manuale şcolare pentru clasa a IV-a

Ministerul Educaţiei a lansat miercuri licitaţia pentru manuale şcolare noi pentru clasa a IV-a.

RomaniaTV.net
05 aug. 2015, 11:27
Ministerul Educaţiei a lansat licitaţia de manuale şcolare pentru clasa a IV-a

Ministerul Educatiei a lansat miercuri dimineata licitatia pentru manuale scolare noi – in format print si digital – pentru clasa a IV-a. Ele trebuie sa fie pe bancile elevilor in anul scolar 2016-2017, atunci cand se va aplica si noua programa scolara.

Pentru fiecare manual de la clasa a IV-a vor putea fi desemnate castigatoare maximum 3 firme (deci maximum 3 manuale alternative pe disciplina), durata acordului este de 4 ani, iar valoarea estimata fara TVA este de 22 de milioane de lei.

Potrivit Hotnews.ro, termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 4 ianuarie 2016, termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 12 ianuarie 2016, iar data deschiderii ofertelor este 13 ianuarie 2016.

Anul şcolar 2015-2016: 177 de zile de ŞCOALĂ. Vezi când au elevii VACANŢĂ şi când se dau TEZELE

Manualul scolar trebuie sa fie realizat in conformitate cu noua programa scolara de clasa a IV-a, in urmatoarele forme:

  • varianta tiparita
  • varianta digitala

Manualele pentru clasa a IV-a vor fi transmisibile si se vor reinnoi in stocuri cuprinse intre 10-20% din numarul total al elevilor inscrisi. Acordul-cadru cu firmele castigatoare va avea o durata de 48 de luni, iar valoarea estimata fara TVA este de 22.902.482 RON.

Manualele de clasa a IV-a care fac obiectul acestei licitatii vor fi folosite in scoli incepand cu anul scolar 2016-2017. Varianta tiparita a manualelor trebuie realizata „in doua volume imprimate, corespunzatoare, in principiu, fiecarui semestru in parte”.

„Varianta digitala reprezinta o forma electronica a manualului scolar, distribuita pe un dispozitiv de stocare extern, CD/DVD, odata cu varianta tiparita (cate un CD/DVD pentru fiecare volum in parte)”, se arata in caietul de sarcini.

Varianta digitala cuprinde activitati multimedia interactive de invatare (AMII), care pot fi:

  • exercitii interactive
  • jocuri educationale
  • animatii
  • filme
  • simulari

Documentatia de licitatie prevede ca „procesul de interactionare cu AMII ofera accesul atat la resurse multimedia, cat si la teste si exercitii interactive, la care feedback-ul este imediat”.

La fel ca in cazul manualelor digitale deja existente pentru clasele I si a II-a, si varianta digitala a manualelor de clasa a IV-a trebuie sa fie accesibila si on-line pe www.manuale.edu.ro.