Ministerul Educației a solicitat aproximativ 60.000 de doze pentru vaccinarea personalului din învățământ

Ministerul Educației a transmis datele necesare demarării activității de vaccinare prioritară a personalului din învățământ. În total sunt necesare 59.946 de doze de vaccin.

17 feb. 2021, 21:37
Ministerul Educației a solicitat aproximativ 60.000 de doze pentru vaccinarea personalului din învățământ

Ministerul Educației a solicitat aproximativ 60.000 de doze pentru vaccinarea personalului din învățământ. În total, ministerul Educației a solicitat 59.946 de doze de vaccin COVID, dintre care 44.324 pentru persoanele sub vârsta de 55 de ani și 15.622 de doze pentru persoanele peste vârsta de 55 de ani.

De asemenea, ministerul Educației a transmis și lista celor 42 de locații destinate procesului de vaccinare a personalului din învățământ preuniversitare, dar și lista persoanelor de contact responsabile și lista celor 20 de locații, pe fiecare centru universitar destinate procesului de vaccinare a personalului didactic din învățământul universitar și persoanele de contact responsabile.

Citește și: Cum să-i ajutăm pe copii să se adapteze noilor condiţii la reîntoarcerea la şcoală. Sfaturile psihoterapeutului Gabriela Enea

Ministerul Educației a solicitat aproximativ 60.000 de doze pentru vaccinarea personalului din învățământ

”Astăzi 17.02.2021, Ministerul Educației a transmis către Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea Împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV) datele necesare demarării activității de vaccinare prioritară a personalului din învățământ în centre dedicate (prin organizarea de echipe mobile).

Am comunicat către CNCAV:
1. Necesarul de doze de vaccin, defalcat pe categorii de vârstă și județe;
2. Lista celor 42 de locații destinate procesului de vaccinare a personalului din învățământul preuniversitar (personal din creșe și grădinițe, personalul didactic din învățământul primar, gimnazial, liceal), precum și lista persoanelor de contact responsabile (inspectori școlari generali);
3. Lista celor 20 de locații, pe fiecare centru universitar destinate procesului de vaccinare a personalului didactic din învățământul universitar și persoanele de contact responsabile.

Numărul total de doze necesar pentru vaccinarea persoanelor cu vârsta sub 55 de ani este de 44.324, iar numărul total de doze necesar pentru vaccinarea persoanelor cu vârsta peste 55 de ani este de 15.622” , a transmis Ministerul Educației printr-un comunicat.

Lista actualizată a şcolilor care vor desfăşura cursurile în format online

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a publicat situaţia în ceea ce priveşte cazuri la nivel național, înregistrate în școli în perioada 08-17 februarie 2021. Se pare că nu mai puţin de 540 de clase sunt suspendate în perioada 8-17 februarie.

„1. Număr clase cu activitate suspendată în perioada 08-17 februarie: 542
2. Număr elevi confirmați în perioada 08-17 februarie: 600
3. Număr angajați confirmați în perioada 08 – 17 februarie: 47”, a transmis Ministerul Educaţiei.

De altfel, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a reevaluat scenariile de funcţionare ale şcolilor din Capitală, în conformitate cu prevederile normative în vigoare și raportat la rata de incidență a cazurilor, cumulată în ultimele 14 zile (cu valoarea de 2,05 la mia de locuitori).


loading...